Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Доброго дня.

Є ідея розмістити блок faq в кожній картці товару. Більша частина інформації і так є в картці, тож можна змінити формат її подачі і додати розмітку для faq. 

Навіщо? В теорії частина товарів попаде в верх видачі завдяки faq (поки що гугл це любить).

З плюсів - faq буде стосуватися конкретного товару, тож буде добре ідти по НЧ/СЧ. 
З мінусів бачу тільки переспам схожої інформації на сторінці. З іншого боку, мало хто з покупців дочитує до низу (більша частина замовлень взагалі робиться з категорій/пошуку) і, схоже, гуглу трохи пофіг, який спам в описі товару.

Буду вдячний за ваші думки щодо ідеї.

А може перелінковка на сторінки FAQ де буде в товарах чи категоріях блок з посиланням та short описом сторінки
Будуть окремо різні сторінки FAQ  і зв'язані з товарами чи категоріями. Не буде переспаму....

Posted (edited)
В 17.08.2023 в 17:57, markimax сказав:

Будуть окремо різні сторінки FAQ  і зв'язані з товарами чи категоріями.

Така ідея в проекті. І це найбільш правильний варіант. Але якісні статті під кожну групу "однотипних" товарів з перелінковкою - це уйма часу (зараз це буде близько 500 статей і це тільки початок :) ). Я цей об'єм роботи запланував собі десь на рік :). А робити не якісні - собі ж гірше :).
В моєму ж варіанті це все можна зробити за тиждень. Проте, знаючи "любов" гугла до вмісту картки товару, не впевнений, що в цьому є сенс.

@spectreДякую, ваш модуль знаю, але ідея як раз використовувати ті дані, що вже є в картці товару, тобто відносно невеликими змінами шаблону картки товару я отримую унікальне для кожного товару faq. В випадку вашого модуля треба буде не давати спокою рукам дуже довго :-D

Edited by pawana

В 17.08.2023 в 18:22, pawana сказав:

ідея як раз використовувати ті дані, що вже є в картці товару, тобто відносно невеликими змінами шаблону картки товару я отримую унікальне для кожного товару faq.

якщо цікаво, можете розглянути мій модуль Accordion & Tabs. Там є вставка змінних товару та привязка Faq блоків до товарів по різним умовам та параметрам. Фактично одним або декільками блоками ви можете зробити faq відразу для усіх карток

accordion_vars.png

• +1 1

В 17.08.2023 в 23:18, rtsasuk сказав:

Класний модуль!

Дякую, згоден! Але взагалі я хотів почути думки щодо ідеї, а не способів її реалізації. Проте мені накидали посилань на модулі :) .

В 17.08.2023 в 17:52, pawana сказав:

Доброго дня.

Є ідея розмістити блок faq в кожній картці товару. Більша частина інформації і так є в картці, тож можна змінити формат її подачі і додати розмітку для faq. 

Навіщо? В теорії частина товарів попаде в верх видачі завдяки faq (поки що гугл це любить).

З плюсів - faq буде стосуватися конкретного товару, тож буде добре ідти по НЧ/СЧ. 
З мінусів бачу тільки переспам схожої інформації на сторінці. З іншого боку, мало хто з покупців дочитує до низу (більша частина замовлень взагалі робиться з категорій/пошуку) і, схоже, гуглу трохи пофіг, який спам в описі товару.

Буду вдячний за ваші думки щодо ідеї.

Supercustom HTML

В 18.08.2023 в 09:12, pawana сказав:

Дякую, згоден! Але взагалі я хотів почути думки щодо ідеї, а не способів її реалізації. Проте мені накидали посилань на модулі :) .

щодо ідеї, то треба розуміти, що розмітка картки товару уже не буде тоді у сніпеті гугла, а можливо її доведеться прибрати, щоб був FAQ, бо незрозуміло, яку розмітку гугл буде у сніпет тягнути, Product чи FAQ

І з цього треба виходити. А далі уже чисто суб'єктивне відношення, навіть не знаю ) 

як варіант можна спробувати зробити для кількох карток, дочекатись індексації та глянути як воно буде :)

• +1 1

В 18.08.2023 в 13:48, Seriusis сказав:

незрозуміло, яку розмітку гугл буде у сніпет тягнути, Product чи FAQ

Про це я не думав

В 18.08.2023 в 13:48, Seriusis сказав:

як варіант можна спробувати зробити для кількох карток, дочекатись індексації та глянути як воно буде

Може це і буде найрозумніший варіант :)

17.08.2023 в 16:52, pawana сказал:

В теорії частина товарів попаде в верх видачі завдяки faq (поки що гугл це любить).

нет

тож буде добре ідти по НЧ/СЧ.

нет

З мінусів бачу тільки переспам схожої інформації на сторінці

совершенно верно

и еще минус - рейтинг и чаво бывают КРАЙНЕ редко вместе в выдаче.

В 22.08.2023 в 16:35, kulinenko сказав:

и еще минус - рейтинг и чаво бывают КРАЙНЕ редко вместе в выдаче.

Саме так, якраз сьогодні проводив аналіз і побачив те саме. Якщо faq висить над видачею, то самого товару в видачі не має. Втім, для товарів, що не попадають умовно в ТОП 20 таку штуку, мабуть, пробувати можна, правда вона теж не факт, що вистрілить :)

22.08.2023 в 19:15, pawana сказал:

Якщо faq висить над видачею, то самого товару в видачі не має

Я о том что микроразметка у товаров в серпе либо чаво ( что не всегда берется) либо рейтинг и цена. Вместе крайне редко ( доли процента).

• +1 1

FAQ создан на основе модуля от @Seriusis . Ради интереса вбил вопрос, который прописан в FAQ на странице моего сайта. Мой сайт второй. Или речь о другом идет?

Снимок экрана (1).png

26.08.2023 в 10:49, Golubenko сказал:

Ради интереса вбил вопрос, который прописан в FAQ на странице моего сайта

а зачем ? там что частота есть ? думаю 0

26.08.2023 в 10:49, Golubenko сказал:

Или речь о другом идет?

речь идет о том использовать ли микроразметку одинаковую ЧАВО для группы товаров - ответ нет

В 26.08.2023 в 11:49, Golubenko сказав:

Или речь о другом идет?

І так і ні. У вас в faq не повторюється інформація з основного опису товару і у вас faq не розмічене як faq, тобто це частина контенту. Тому faq у вас попало в сніпет, а не в "питання - відповіді" зверху видачі.

В моєму випадку була ідея закинути в faq частину інформації, що вже є в описі, тільки з правильною мікророзміткою.
В такому випадку, якщо товар не попадає на першу сторінку видачі, з якоюсь вірогідністю він попаде в "питання-відповіді" в топ видачі. Але у мене це призвело б до переспаму (бо дублювалося б в картці та faq, а не дублювати не можна бо це різні частини контенту - опис і faq) і також мінусом є те, що сайти, які показується в "питання-відповіді" не показуються в звичайній видачі. 

Отак виглядає видача гуглом правильного faq (з мікророзміткою)
image.thumb.png.2fb55b9ad95a714345bf66dcbc9d1116.png

В 26.08.2023 в 13:24, kulinenko сказав:

речь идет о том использовать ли микроразметку одинаковую ЧАВО для группы товаров

Ні, про це мови не було. У faq своя мікророзмітка, а от дублювання інформації, нехай по-різному оформленої - так. Втім поексперементувати з розміткою все ж варто.

26.08.2023 в 14:24, pawana сказал:

У faq своя мікророзмітка

вы для каждого товара будете делать уникальный блок ЧАВО ? )

В 26.08.2023 в 15:42, kulinenko сказав:

вы для каждого товара будете делать уникальный блок ЧАВО ? )

Ідея була використати дані з характеристик товару (в мене там є майже повний комплект для faq), тільки вивести їх з правильною розміткою. Таким чином невеликою модифікацією картки товару ми отримуємо унікальний (майже) блок питань-відповідей для кожного товару. 
Але тепер точно буду робити це тільки після експерименту. Бо стрьомно. 

добавлю что для того чтобы блок показывался в выдаче запрос должен быть в топ 10 и, самое интересное, faq должен быть релевантным запросу по мнению гугл 

поэтому если тупо все забить факами это результат примерно нулевой будет 

• +1 1

В 27.08.2023 в 11:41, spectre сказав:

запрос должен быть в топ 10

Якщо говорити про товари, то скоріш за все, запити завжди будуть схожі, ба більше, саме по ним і варто робити фак.

по мнению гугл

шляхи Господні несповідні :)

тупо все забить факами

Забити - так, тупо - ні :)

Насправді ідея не однозначна, але не значить, що не варто пробувати.

• 3 weeks later...
27.08.2023 в 10:30, pawana сказал:

ми отримуємо унікальний (майже) блок питань-відповідей для кожного товару. 

чем же вас рейтинг не устроил с ценой ? зачем так заморачиваться?

В 15.09.2023 в 11:46, kulinenko сказав:

чем же вас рейтинг не устроил с ценой ? зачем так заморачиваться?

Ідея стосується тих товарів, які не попадають в ТОП-10. faq може їх туди закинути (може і не закинути, звісно, але ж гірше таким товарам не буде)

15.09.2023 в 20:58, pawana сказал:

товарів, які не попадають в ТОП-10. faq може їх туди закинути

с чего вы взяли что ЧАВО влияет на ранжирование? кто вам такую глупость сказал ? влияние микроразметки = 0

она влияет только когда в топе страница на цтр и все

В 15.09.2023 в 22:00, kulinenko сказав:

с чего вы взяли что ЧАВО влияет на ранжирование?

Я хіба про це десь писав про ранжування? Faq може закинути сторінку над видачею в блок відповідей (якщо правильні питання і правильна розмітка).