Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Статті:
Політика повернень

Політика повернень


Support

Придбане через Платформу програмне забезпечення, а також розширення до нього, разом з ліцензією на його використання, не підлягають поверненню, за винятком випадків дефекту або не відповідності опису. Оплата споживачем такого програмного забезпечення свідчить про його передплату і пряму згоду виконання Компанією своїх обов'язків у відповідності з умовами цього Публічного Договору.

 

Програмне забезпечення не повинно відповідати очікуванням Покупця. У випадку відповідності програмного забезпечення опису, але не відповідності очікуванням Користувача, таке програмне забезпечення не підлягає поверненню.

Зверніть увагу, що ви не маєте права на повернення завантаженого програмного забезпечення, якщо перед початком завантаження ви надали явну передплатну згоду і визнали, що ви втрачаєте право на відмову.

 

З моменту оплати Покупець несе відповідальність за завантаження, використання і доступ до програмного забезпечення (включаючи активацію програмного забезпечення ліцензійним ключем, де це застосовно), а також несе всі ризики втрати завантаженого програмного забезпечення або ліцензійного ключа, включаючи будь-яку втрату, пов'язану з несправністю комп'ютера чи жорсткого диска, роботою вірусних програм або помилками в роботі будь-якого іншого програмного забезпечення, встановленого на відповідний комп'ютер. Якщо вам не вдається завершити завантаження програмного забезпечення або отримати до нього доступ, зверніться в Службу підтримки Платформи. Зазвичай ми будемо продовжувати робити придбане вами програмне забезпечення доступним для вас, так щоб ви могли завантажити додаткові копії програмного забезпечення або отримати ліцензійний ключ (де не вказано інших умов) протягом 365 днів після його оплати, але не завжди; ми можемо обмежити або припинити подальші завантаження програмного забезпечення відповідно до ліцензійних обмежень або з інших причин.
 

Ми можемо повернути кошти Покупцю в залежності від його місцезнаходження, включаючи банківський або інший рахунок, в таких випадках:

  • існування домовленостей про таке повернення між Розробником і Покупцем, за умови, що від Розробника не надійшло запитів на перерахунок коштів, отриманих Агентом від Покупця, або такий запит ще не був оброблений;
  • якщо придбане програмне забезпечення не працює, а Розробник не відповідає на запит протягом більше 5 робочих днів. При поверненні коштів Компанія може стягувати від 4% до 8% для покриття банківських витрат, пов'язаних з таким поверненням.

  • +1 11




  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    • Ні користувачів, які переглядиють цю сторінку
×
×
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.