Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...
Де купувати перевірені модулі та шаблони для OpenCart та ocStore. Як не натрапити на зламаний модуль та чим це може зашкодити вашому інтернет-магазину

Де купувати перевірені модулі та шаблони для OpenCart та ocStore. Як не натрапити на зламаний модуль та чим це може зашкодити вашому інтернет-магазину

Великий спойлер на початку – формат, корисний для початківців та розробників, які ще не встигли набити купу шишок та не зібрали усі віруси Інтернету з варезних сайтів (що це, пояснюємо далі). Або, якщо ви на етапі – купив модуль на сайті за VIP-підпискою або супер ціною, але щось не працює, інтернет-магазин перестав завантажуватися, рятуйте, радимо затриматися та дочитати текст до кінця.

Варезні сайти та крадені модулі. Чи реально купити адекватний, працюючий модуль від автора за 299/359 грн.

Варез – це незаконне поширення безкоштовного чи з мінімальною вартістю програмного забезпечення (модуля, шаблону) без згоди автора зі шкідливими файлами, які можуть зашкодити вашому інтернет-магазину. Тобто це шахрайські схеми, коли користувач купує розширення на офіційному сайті, змінює та розкодовує його, а після, без жодної згоди автора, перепродає його на своїх ресурсах. Крадені модулі для OpenCart продаються за нижчою ціною або за форматом підписок. Ви оплачуєте доступ на певний термін, наприклад, місяць, і маєте можливість безкоштовно завантажувати усі доступні на сайті розширення. 

Як виявити, що сайт незаконно продає зламані модулі та шаблони для OpenCart?

Червоні прапорці, на які варто звернути увагу, щоб не купувати модулі та шаблони на маловідомому ресурсі:
 

1. Усі розширення для OpenCart опубліковані на сайті від одного, двох, трьох авторів або авторство взагалі не вказано.

Нижче показуємо, як виглядає продаж розширень на легальному ресурсі та шахрайському сайті.

На перевіреному ресурсі вказаний автор шаблону, тобто за потреби ви можете написати йому чи перейти переглянути особистий профіль, кількість повідомлень на форумі, формат відповіді покупцям розширень. Також є відгуки на конкретне розширення та можливість переглянути інші файли, які автор розміщував на форумі:

 

eXfOQThvJ23GLexjmo7-W_5DKHlWLwTLWdYoeFK1
* скріншот із сайту OpenCartForum, який продає шаблони та модулі для OpenCart від офіційних авторів

У другому варіанті, на сайті, який продає крадені розширення, ми вже бачимо зовсім іншого «автора», від якого розміщені майже всі розширення на цьому сайті. На банері додана приписка VIP (за VIP-підпискою ви можете нелегально завантажити шаблон). Тобто ви платите за умовну підписку і не отримуєте жодної підтримки від автора.

 

guOw-dxU94ThzcBuadv1_sU0FgzlRadkEEpIFx2a

* Скріншот з сайту, який нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart


2. На сайті вам дуже голосно і привабливо розповідають, що сайт створений командою веб-розробників, які прагнуть полегшити роботу іншим розробникам. Але фактично ніякої конкретики на сайті, про офіційність діяльності та про саму компанію немає. Максимум – контакти умовної підтримки, куди ви можете написати.

 

jy_RvIBh7dEntcdJF_sVZgfB_1rZP4ASBP_xeyPA

* Скріншот опису варезного сайту, який нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart

 

Наприклад, на скріні вище під «вільним користуванням» мають на увазі незаконне поширення робіт інших розробників, чхання на авторські права та порушення законодавства України.  

 

GFjSKsBMZuH4D3I7zX274OUc350am5xD0DdkcDXb

* Скріншот опису варезного сайту, який нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart

 

Контакти підтримки, яка вказана на сайті шахраїв не дорівнює безпосередньому спілкуванню з автором, який створив модуль чи шаблон. Приклад формату спілкування з варезного чату підтримки та відповідей адміну:

_-18vNwRxmPNNvTvbkwT91B6Vr1kGqZ2hjr5RFh9
* Скріншот з Telegram-чату підтримки варезного сайті, який нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart
 

3. Значно нижча ціна на розширення, від офіційної ціни автора на легальних ресурсах.

 

Порівняння ціни на модуль Нової пошти від Propab337 на OpenCartForum (де ви зможете написати та поспілкуватися з розробником) з ціною на сайті, що розповсюджує варез:
 

xbOFyxaiFlzUY1UcAWaym9CsLCAuhC9QI4DzS1-L

* Скріншот з сайту, який офіційно продає модулі та шаблони для OpenCart від авторів

 

rbBAwzwrptGVznbl09RaRdvzIRd0SCTrHFByQsT-

* Скріншот з сайту, який нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart
 

Можна заплатити 23$, купити перевірений модуль і отримати ключ від автора, а можна придбати крадене розширення за 499 грн, без впевненості в безпечності модуля для вашого інтернет-магазину та жодного зв’язку з автором.

Вас можуть привабити низькі ціни та реклама в Google від варезних сайтів. Але вони крадії, які продають неліцензійні, крадені модулі та нелегально заробляють на цьому. Адміни варезних чатів не приховують те, що вони розміщують зламані розширення для OpenCart.

Скріни з варезного чату для розуміння, чому такі низькі ціни, прикріплені нижче.
Адміністратор чату наголошує на низькій вартості модулів OpenCart.

 

lOofImDiKXcsKTdAPk_8sTZ_Ucstoi5M0xsN6aHA
* Скріншот з варезного чату Telegram, який  нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart

Скрін, який вже був опублікований на OpenCartForum учасником спільноти spectre, який поширював інформацію про один із таких варезних ресурсів:

IYSricb30Er0FE9HNIAyqswLnokx9m_5Jfrqm6kg
* Скріншот з варезного чату Telegram, який  нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart

 


Отже, перелік факторів, які ми навели вище – це мінімум, на який варто звернути увагу. Усі деталі, які можуть свідчити, що ви потрапили на сайт до шахраїв описав учасник спільноти OpenCartForum - RGB.

 


Які наслідки використання неліцензійних модулів OpenCart для власників інтернет-магазинів на OpenCart та розробників? 


Якщо у вас ще мало досвіду, може здатися, що ми підіймаємо шум на рівному місці.
Завантажите ви безкоштовний модуль з варезного сайт, чим і кому це зашкодить?

Першочергово, це принесе шкоду вашому інтернет-магазину, на який вже було витрачено час та вкладені кошти в його розвиток:

1. Можна легко підхопити віруси, незрозумілі зовнішні посилання, зрештою, ваш сайт можуть зламати. Інтернет-магазин, від якого ви отримуєте прибуток і над яким працювали надцять років, просто перейде до рук шахраїв. Часто, власники варезних сайтів додають до модуля сумнівні посилання, які перенаправляють на спам ресурси, щоб популяризувати свою діяльність.

На скріншотах нижче йде мова про проблеми з роботою інтернет-магазину на OpenCart після завантаження модулів з варезу:

FhCusG5FPBnyJZS4rsd2mVQlrzqYjMxHsBByuUWZ WOw-k98JNx2DMftaTLT4ySl8cRdmYBvm7E2IL5fA

 

* Скріншоти з варезного чату Telegram, який  нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart

Тобто ви купуєте модуль з метою зекономити, але він не тільки не виконує свою функцію, але й ламає те, що було налаштовано в інтернет-магазині до цього. Зрештою, ви витрачаєте додатковий час, щоб все налаштувати або хоча б повернути до того, як все працювало раніше.

2. Якщо ви купили модуль чи шаблон на варезному сайті, у вас немає підтримки автора – розробника, який займався написанням модуля. Ви не можете написати автору та запитати, чому саме щось не працює або як налаштувати модуль під конкретний шаблон. Фактично, ви неофіційно завантажили його розширення. Після, коли ви йдете в чати підтримки та пишете «щось не працює», вам відповідають достатньо грубо та зверхньо. Пояснювати, чому саме щось не працює адмін з поміткою «Help» не збирається:


1sTr4fEUFJfvEQBKKEC_SbFe5y0x9DrvM9fT6oku lJ4QRq8ugVY35oxywEtIyufD5KYHDpkO27W7dj7B

* Скріншот з варезного чату Telegram, який  нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart


7SR3ygktrRcc-5UuZLManvDq3tByTVxXOWL3C1OA

* Скріншот з варезного чату Telegram, який  нелегально поширює модулі та шаблони для OpenCart

Чи доцільно купувати неофіційний модуль для OpenCart  за 359 грн?
Отже:
ви залишаєте без будь-якої підтримки автора;

є висока ймовірність підхопити вірус і ваш інтернет-магазин взагалі перестане працювати; 

додатково вам потрібно витрачати час на його налаштування, адаптацію, виправлення багів. Час=гроші. Скільки годин ви витратите на налаштування та скільки коштує година вашого робочого часу?

Вище ми порівнювали ціни на ліцензійне розширення на форумі та на шахрайському сайті з модулями для OpenCart, який поширює їх нелегально. 23$ за офіційний модуль Нової пошти від автора або 499 грн за покупку на варезі плюс віруси, проблеми з встановленням, загроза втрати доступу до сайту.


Що не так з шахрайськими сайтами, які без згоди та відома автора модуля, продають розширення на своїх ресурсах

Крім основних проблем, з якою можуть зіткнутися користувачі CMS OpenCart, які ми описали вище, це шахрайська діяльність, яка шкодить розробникам.  Модулі та шаблони для OpenCart, які нелегально публікують варезні сайти, порушують авторське право розробників. Згоди на розміщення на крадених ресурсах, розробники, звісно не дають.

Прибуток, від покупки модулів, потрапляє до кишені шахраїв. А те, що розробник не отримав кошти за попередній модуль чи шаблон, означає, що мотивація, на створення нового продукту буде менше. І через це глобально страждає IT-ринок модулів та шаблонів для CMS OpenCart.

 

Ресурси та сайти, де купувати ліцензійні розширення для OpenCart та ocStore?

 

Максимально очевидно, але – OpenCartForum, тобто тут, де ви читаєте цю інформацію. Ми об’єднали розробників, які працюють з CMS OpenCart та власників інтернет-магазинів на OpenCart. Ресурс створений для зручної взаємодії, спілкування, обговорення, вирішення проблем на форумі та пошуку виконавців.

До кожного модуля чи шаблону доступна тема підтримки, де користувачі можуть ставити питання, які їх цікавлять. На окремі розширення, представлені на форумі є демо версії для ознайомлення та відгуки покупців. Також можлива комунікація з автором модуля для OpenCart та його встановлення в вашому інтернет-магазину. 

З повним переліком модулів та шаблонів для OpenCart та ocStore можна ознайомити в цьому розділі.

 

Також  ліцензійні модулі можна придбати на офіційному сайті OpenCart.com.

Чи зіштовхувались ви з шахрайськими сайтами, які нелегально продають модулі та шаблони для OpenCart? Як ставитеся до такої діяльності та які методи боротьби порадите? 

Чи було це корисно?

Liudmyla_marketer
 Share

  • +1 11

Відгуки користувачів

Recommended Comments

Стаття супер. Я б ще додав пару моментів:

- про сплату податків, дрібниця але...;

- якщо ви дійсно займаєтеся створенням власного магазину, то, як показує практика, деякий відсоток користувачів варезу через деякий час купляють офіційне розширення, тобто додаткові витрати замість покупки відразу якісного продукту;

- деякі власники навіть не підозрюють, що мають варезний і шкідливий софт, через недобросовісного розробника.  Тому варто завжди питати підтвердження покупок, особливо якщо це ваше перша співпраця. Або краще робити закупки на форумі самостійно, щоб ви завжди мали доступ до них.

 

  • +1 5
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

В 13.09.2023 в 15:57, Prorab337 сказав:

Стаття супер. Я б ще додав пару моментів:

- про сплату податків, дрібниця але...;

- якщо ви дійсно займаєтеся створенням власного магазину, то, як показує практика, деякий відсоток користувачів варезу через деякий час купляють офіційне розширення, тобто додаткові витрати замість покупки відразу якісного продукту;

- деякі власники навіть не підозрюють, що мають варезний і шкідливий софт, через недобросовісного розробника.  Тому варто завжди питати підтвердження покупок, особливо якщо це ваше перша співпраця. Або краще робити закупки на форумі самостійно, щоб ви завжди мали доступ до них.

 

Дякую, ви дійсно вдало підмітили, плюс ваш досвід зі сторони автора дуже цінний. 

Надіслати
Поділитися на інших сайтах

13.09.2023 в 17:27, Liudmyla_marketer сказал:

Дякую, ви дійсно вдало підмітили, плюс ваш досвід зі сторони автора дуже цінний. 

+ додати, що розробники гублять інвестиції в розробку нового функціоналу модулів та його підтримку
Тобто користувач який купляє модуль у шахраїв сам себе обмежує виходом нових версій модуля з новим функціоналом   

  • +1 2
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

В 15.09.2023 в 12:39, spectre сказав:

и еще эту статью нужно куда-то в шапку форума вместо где покупать модули

 

+

В авторозсилку одразу після реєстрації - загальний лист з цією статтею

 

+

Після першої покупки додаткові листи - коротко але окремо кожна темка:

1. Подяка, що купили офіційне + ознаки неофіційного

2. Лист про те, що деякі користувачі навіть не підозрюють в своєму магазині наявність варезу та секрет, щоб розробники підтверджували покупку передавали ключи ліцензії. Та varez.rip в допомогу

3. Проблеми, які бувають від піратського ПЗ. Та посилання на придбання інших модулів з офіційного форуму.

  • +1 2
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

Я не програміст від слова "взагалі". Я просто власниця інтернет-крамниці.
Але довелося де в чому розбиратися самостійно, тому додам свої п'ять копійок.

Перше. Через невігластво купила декілька модулів на піратських сайтах. Залучала для консультації з деяких питань різних програмістів. Лише один з них (зареєстрований на цьому форумі) акуратно натякнув, що не варто купувати такі модулі, - решта мовчали, як риба об лід.
Друге. На dev-opencapt купила модуль "Дополнительные мультиязычные вкладки в карточку товара". Як не дивно, там є посилання на сторінку автора модуля, яка розташована на цьому форумі :) При пошуку на dev-opencapt я встигла набрати тільки "допо" - і пошук відразу показав це модуль на третьому місці. Спробувала знайти цей модуль тут на форумі і за повною назвою, і за окремими словами - пошук його не показує, хоча на сторінці автора модуль є в продажу. 
Зробіть зручний пошук. 

0c5cf1ec5052ace0022a89b77c7cabfb-244_2-1280x0.webp

  • +1 3
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

Может к статье стоит добавить черный список пиратских сайтов?
Если кто-то сомневается в легальности модуля который где-то нашел, что бы можно было проверить.

А так материал полезен, особенно для клиентов, которые хотят "подешевле".

Змінено користувачем yarafilm
  • +1 2
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

В 06.10.2023 в 17:09, yarafilm сказав:

Может к статье стоит добавить черный список пиратских сайтов?
Если кто-то сомневается в легальности модуля который где-то нашел, что бы можно было проверить.

Зніміть рожеві окуляри ... багато хто побачить посилання на них та "побіжить" там качати модулі на шару ))) Це ж людство! яке любить шару )))
 

  • +1 1
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

06.10.2023 в 17:10, markimax сказал:

Зніміть рожеві окуляри ... багато хто побачить посилання на них та "побіжить" там качати модулі на шару ))) Це ж людство! яке любить шару )))
 

То же верно, согласен. И к сожалению такие сайты иногда попадают в поисковой выдаче выше, чем opencartforum или через рекламу, как упоминалась выше...

Надіслати
Поділитися на інших сайтах

Корисна інформація, дякую! Сам з цим зіткнувся, коли тільки почав працювати з Опенкартом. Варезні сайти, як на зло, частіше йдуть першими у видачі. :(

Я б до плюсів покупки модуля у розробника додав би ще той очевидний факт, що можна написати самому розробнику. Поговорити з ним, попитати щось до покупки, попросити допомогти (платно або ні). І більшість розробників, в цьому плані - дуже приємні в спілкуванні, цікаві люди.

Особливо викликають повагу ті, хто після початку повномасштабного вторгнення, відмовили в продажі та обслуговуванні клієнтам з рф та рб. Хлопці свідомо відмовились від додаткового прибутку, і не підтримати їх роботу зараз - ну якось зовсім не гарно. 

 

  • +1 3
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

В 06.10.2023 в 17:09, yarafilm сказав:

Может к статье стоит добавить черный список пиратских сайтов?
Если кто-то сомневается в легальности модуля который где-то нашел, что бы можно было проверить.

А так материал полезен, особенно для клиентов, которые хотят "подешевле".

 

Можна цей сервіс використовувати: https://warez.rip/ua/

  • +1 2
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

Цікава тема, купувати не купував, бо модуль "Скрыть отключенные языки" у них на сайті виявився "безкоштовний".

Відповідно хто автор модуля мені не відомо, хіба вірити тому що написано у цьому модулі.

Питання чи є тут "шкідливий код"? 

Якщо модуль є платний, то хто автор щоб зробити оплату і отримати модуль від автора.

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<modification>
	<name>Скрыть отключенные языки</name>
	<code>hidedisabledlangs</code>
	<version>1.0.0</version>
	<author>https://ocmod(.)net</author>
	<link>https://ocmod(.)net</link>

	<file path="admin/model/localisation/language.php">
		<operation>
			<search>
				<![CDATA[
					public function getLanguages($data = array()) {
				]]>
			</search>
			<add position="after" trim="true">
				<![CDATA[
		if( !empty( $this->request->get['route'] ) && ( $this->request->get['route'] == 'localisation/language' ) ) {
			$lang_status = '';
		}else{
			$lang_status = ' WHERE status = \'1\'';
		}
		$this->cache->delete( 'language' );
				]]>
			</add>
		</operation>
		<operation>
			<search>
				<![CDATA[
					$sql = "SELECT * FROM " . DB_PREFIX . "language";
				]]>
			</search>
			<add position="replace" trim="true">
				<![CDATA[
					$sql = "SELECT * FROM " . DB_PREFIX . "language" . $lang_status;
				]]>
			</add>
		</operation>
		<operation>
			<search>
				<![CDATA[
					$query = $this->db->query("SELECT * FROM " . DB_PREFIX . "language ORDER BY sort_order, name");
				]]>
			</search>
			<add position="replace">
				<![CDATA[
				if( !empty( $this->request->get['route'] ) && ( $this->request->get['route'] == 'localisation/language' ) ) {
					$lang_status = '';
				}else{
					$lang_status = ' status = \'1\'';
				}

				$query = $this->db->query("SELECT * FROM " . DB_PREFIX . "language WHERE" . $lang_status . " ORDER BY sort_order, name");
				]]>
			</add>
		</operation>
	</file>
</modification>

 

Дякую за відповіді та рекомендації.

 

 

Надіслати
Поділитися на інших сайтах

При спробі встановити модуль від автора, отримав ось такий набір помилок:

 

2023-11-03 17:46:59 - PHP Unknown:  Function zip_open() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 119
2023-11-03 17:46:59 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:46:59 - PHP Unknown:  Function zip_entry_name() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 138
2023-11-03 17:46:59 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:46:59 - PHP Unknown:  Function zip_entry_name() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 138
2023-11-03 17:46:59 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:46:59 - PHP Unknown:  Function zip_close() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 203
2023-11-03 17:47:34 - PHP Unknown:  Function zip_open() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 119
2023-11-03 17:47:34 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:47:34 - PHP Unknown:  Function zip_entry_name() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 138
2023-11-03 17:47:34 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:47:34 - PHP Unknown:  Function zip_entry_name() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 138
2023-11-03 17:47:34 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:47:34 - PHP Unknown:  Function zip_close() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 203
2023-11-03 17:48:27 - PHP Unknown:  Function zip_open() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 119
2023-11-03 17:48:27 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:48:27 - PHP Unknown:  Function zip_entry_name() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 138
2023-11-03 17:48:27 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:48:27 - PHP Unknown:  Function zip_entry_name() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 138
2023-11-03 17:48:27 - PHP Unknown:  Function zip_read() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 137
2023-11-03 17:48:27 - PHP Unknown:  Function zip_close() is deprecated in opencart-ua/system/storage/modification/admin/controller/extension/installer.php on line 203

 

:cry:

Надіслати
Поділитися на інших сайтах



Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
×
×
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.