Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Opencart и РРО в Украине

Recommended Posts

58 минут назад, Vladzimir сказал:

А не будет ли это нарушением "кассовой дисциплины"?

Потому что количество денег в кассе должно соответствовать количеству полученных денег по чеку. Иначе штраф.

Наверное в таком случае, в момент когда оплата зайдет на расчётный счет.

Но думаю лучше по такому вопросу более детально проконсультироваться с налоговой.

Реализовать можно по разному, вот как правильно - неизвестно.

• +1 1
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, NaZZZaR сказал:

Наверное в таком случае, в момент когда оплата зайдет на расчётный счет.

Но думаю лучше по такому вопросу более детально проконсультироваться с налоговой.

Реализовать можно по разному, вот как правильно - неизвестно.

Если наложка перечисляется на расчетный счет, то чек РРО делать не нужно, достаточно выдатковой накладной.

Если отправитель забирает деньги наличкой за наложку то чек РРО должен быть при отправке посылки и это вызывает много вопросов, например, не соответствие денег в кассе (посылку могут забирать и 5 и 10дней), если посылка не забрана и возврат, я так понимаю нужно делать отмену при получении . В общем проще получать наложки на р/с.

С наличкой при получении и эквайрингом проще.

Надіслати

6 часов назад, NaZZZaR сказал:

Для наложки я думаю над вариантом, чтобы чек пробивать в момент, когда клиент забирает товар (оплачивает) в отделении.

А как Вы планируете ложить Фиксальный чек, клиенту, какой получает товар?

Или будете потом по почте его отправлять?

Надіслати

2 часа назад, Fedka сказал:

А как Вы планируете ложить Фиксальный чек, клиенту, какой получает товар?

Или будете потом по почте его отправлять?

Ой, наверное неправильно выражаюсь, под чеком я имею в виду "Электронный чек". Если я все правильно понимаю, то этот Электронный чек не обязательно печатать и можно только на электронную почту отправить.

Если печатать обычный чек - ну тогда точно надо ставить вместе с отправкой

Надіслати

4 часа назад, Sumsee сказал:

Если наложка перечисляется на расчетный счет, то чек РРО делать не нужно, достаточно выдатковой накладной.

Если отправитель забирает деньги наличкой за наложку то чек РРО должен быть при отправке посылки и это вызывает много вопросов, например, не соответствие денег в кассе (посылку могут забирать и 5 и 10дней), если посылка не забрана и возврат, я так понимаю нужно делать отмену при получении . В общем проще получать наложки на р/с.

С наличкой при получении и эквайрингом проще.

Да, вроде как не нужно чек, но тогда как быть с механизмом "Кешбека". 

https://legalhub.online/torgivlya/koly-zapratsyuye-mehanizm-keshbeku/

Цитата

Громадяни-покупці, купуючи товар на суму, яка перевищує 850,0грн., зможуть перевірити справжність розрахункового документа (чек РРО) на сайті ДПС. Якщо споживачу надано касовий чек РРО, інформація про який відсутня в Електронному кабінеті, такий споживач має право звернутися до контролюючого органу зі  скаргою про порушення суб’єктом господарювання порядку проведення готівкових розрахунків (скарга подається в Електронному кабінеті на сайті ДПС) . У разі підтвердження порушення СГ порядку проведення готівкових розрахунків, продавця оштрафують, а  покупець матиме можливість отримати з бюджету як компенсацію 100% вартості придбаного товару, який йому було реалізовано з порушенням вимог чинного законодавства,  при цьому товар залишається у покупця.

Надіслати

16 часов назад, NaZZZaR сказал:

Ой, наверное неправильно выражаюсь, под чеком я имею в виду "Электронный чек". Если я все правильно понимаю, то этот Электронный чек не обязательно печатать и можно только на электронную почту отправить.

Если печатать обычный чек - ну тогда точно надо ставить вместе с отправкой

Проблема электронного чека именно в том что его вроде как не обязательно печатать.

Но это не совсем так. Чек нужно выдавать всегда, и именно тем способом который удобен клиенту, но не вам.

Надіслати

Приветствую может кто подскажет если товары выгружать вручную файлом csv в кабинет нужна интеграция по API Checkbox ( вот ссылка https://docs.google.com/document/d/1Zhkc4OljKjea_235YafVvZunkWSp6TCAKeckhgl8t2w/edit если нужно на их документацию) или нет кто-то уже изучал данный вопрос. Заранее спасибо.

Надіслати

50 минут назад, magdek сказал:

Приветствую может кто подскажет если товары выгружать вручную файлом csv в кабинет нужна интеграция по API Checkbox ( вот ссылка https://docs.google.com/document/d/1Zhkc4OljKjea_235YafVvZunkWSp6TCAKeckhgl8t2w/edit если нужно на их документацию) или нет кто-то уже изучал данный вопрос. Заранее спасибо.

С кабинетом еще не работал, но судя по инструкции - выгрузку можно делать просто в кабинете my.checkbox.in.ua

Цитата

Крок 7. Додавання товарів (послуг)

https://docs.google.com/document/d/1lr5HFn17EvWdGhl1U2sFCWeGhIsT7oAhOYeEY8m--Hs/edit?fbclid=IwAR1jSQeGYYHZKhS4K0Nazv5cs1lRK0mtg4msEmXr89nBpqhJoq-SR8JSRFk#

Надіслати

1 час назад, magdek сказал:

или ... можно просто загрузить товар вручную и этим обойтись.

Можно, конечно. Интеграция не обязательна.

И чеки бить вручную. Если у вас  не сотни заказов в день и номенклатура не большая то, может, и справитесь вручную. Вечерком пол часика посидеть - пробить чеки.

Змінено користувачем florapraktik
Надіслати

http://zir.tax.gov.ua/main/rro/

Питання

Чи можливо після 01.08.2020 здійснювати тестування ПРРО?

Коротка та повна відповіді ідентичні.     
     З 01.08.2020 здійснюється реєстрація дійсних програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО), реєстрація (фіскалізація) фактично проведених розрахункових операцій.
     Тестування програмного РРО та/або АРІ фіскального сервера Державної податкової служби можна буде здійснювати, використовуючи виключно тестових платників та їх ключі, перелік яких наданий у відповідному розділі банеру, що розмішений на вебпорталі Державної податкової служби за посиланням: Головна>БАНЕР>Програмні РРО>Перелік тестових платників.

Надіслати

https://itd.rada.gov.ua/services/Petition/Index/8338

☝️Петиція про захист та розвиток «спрощенки!»
Підпиши, залучай усіх, кого знаєш до підписання.
Не допусти впровадження касових апаратів для мікробізнесу!

Інструкція тут👇

Спойлер

• +1 1
Надіслати

• 3 weeks later...
18 часов назад, chukcha сказал:

Пишет что уже сделал

Только зачем он нужен именно в опенкарте, не совсем понятно.

Такой модуль должен быть с crm.

Надіслати

19 часов назад, chukcha сказал:

Пишет что уже сделал

Да, сделали, но пока тестируем с несколькими клиентами checkbox.

Надіслати

4 минуты назад, NaZZZaR сказал:

Да, сделали, но пока тестируем с несколькими клиентами checkbox.

так дайте в код глянуть, а не прятать по углам

Надіслати

1 час назад, Vladzimir сказал:

Только зачем он нужен именно в опенкарте, не совсем понятно.

Такой модуль должен быть с crm.

Частично соглашусь. Формировать чеки в crm куда более удобно и безопаснее.

Но, с моей практики: где-то только 50-70% клиентов пользовались crm.

Другие или питались и не получилось, или используют не на все 100%.

Надіслати

4 минуты назад, chukcha сказал:

так дайте в код глянуть, а не прятать по углам

Код сырой, стыдно показывать.
Основной внимание сейчас делаю на корректность подсчета стоимости заказа с учетом разных скидок и типа оплати

Змінено користувачем NaZZZaR
Надіслати

В любом случае модуль планирую добавить на форуме, в открытом доступе и бесплатным. И буду рад советам и комментариям.

• +1 1
Надіслати

Буду Укр. писати, через транслейт довго все переводити)).

Внесу трохи ясності у всю цю ситуацію і як я її бачу.

Checkbox, або інша система - це такий собі софт, який покращує взаємодію з ДФС по API. 
Checkbox це фактично як касовий апарат, тільки з більшими можливостями.(На мій погляд)

Модуль, який я розробляю - обмін даними саме з Checkbox, тобто через модуль я задаю команди 
відриття\закриття змін, створення Е-чеків на продаж замовлень, перегляд створених Е-чеків. 
Все інше - робить Checkbox (створює і доставляє чеки до ДФС і на емейл клієнта)

В ході роботи - стикався і ще буду стикатись з різними питаннями)), типу коли саме виписувати чеки, як цей процес автоматизувати, до чого і як прив'язуватись для надійного процесу автоматизації.

На даний момент - НЕ бачу 100% правил, по яких можна було б автоматизувати створення чеку. Але це планую робити вже під час наступних версій, якщо буде якась ясність.

Підв'язуватись під певний статус замовлення? Так, як варіант - розглядав. Але дивлячись на норми касової диспипліни бачу що це суперечить певним її нормативам.

Наприклад 3 кейса.
1. Наложка НП. (тут потрібно видавати чек(відправляти на електнону пошту), в момент отримання коштів на р\р від НП)
2. Наложка УкрПошта (тут є нюанси, на деяких відділеннях пошти, коли замовлення клієнт отримав і оплатив - цю інформацію перевірити через АПІ не завжди можливо, інколи приходиться звертатись до персонального менеджера і уточняти оплату. Відповідно коли тільки кошти зайдуть - тоді і потрібно формувати чек.)
3. Оплата через еквайринг (тут взагалі загадка. Замовлення на 1000 грн. Чек на 1000 грн. Вам на р.р надійде 975 грн. І що тут робити? Вже каса не сходиться ).

І таких підвішених питань дуже багато. Тому першу версію і роблю в ручному режимі. Тобто, щоб кожне замовлення переглянути перед формуванням чеку, пересвідчитись чи все ок і все в чеку вказано правильно.

Ось тут мої записи по версіях і ідеї приходили в ході роботи над модулем https://docs.google.com/document/d/1OpK2_Nz5MrEqtS3yXrXmnJ4XjsU8ngZTE3FkFAvaYXI/edit#

Ну а те, що вся відповідальність на власнику бізнесу - я мовчу). 

Надіслати

19 часов назад, NaZZZaR сказал:

2. Наложка УкрПошта (тут є нюанси, на деяких відділеннях пошти, коли замовлення клієнт отримав і оплатив - цю інформацію перевірити через АПІ не завжди можливо, інколи приходиться звертатись до персонального менеджера і уточняти оплату. Відповідно коли тільки кошти зайдуть - тоді і потрібно формувати чек.)

Якщо ви маєте договір с Укрпоштою і вона зараховуєвам перекази на р/р, то вона кожного дня висилає емейл з "РЕЄСТР ВИПЛАЧЕНИХ ПОШТОВИХ ПЕРЕКАЗІВ"

19 часов назад, NaZZZaR сказал:

3. Оплата через еквайринг (тут взагалі загадка. Замовлення на 1000 грн. Чек на 1000 грн. Вам на р.р надійде 975 грн. І що тут робити? Вже каса не сходиться ).

Це взагалі треш. Але його можна обійти, якщо перейти на адекватний сервіс. Для себе я обрав wayforpay.com, де комісію спплачує платник.

Надіслати

1 година назад, Vladzimir сказав:

Це взагалі треш. Але його можна обійти, якщо перейти на адекватний сервіс. Для себе я обрав wayforpay.com, де комісію спплачує платник.

Коли на ціннику вашого товару написано 100 грн. то і покупець повинен сплатити 100 грн і ні як не більше. Ви можете написати в ціннику: за товар 100 грн. + комісія банку 2 грн. і до оплати 102 грн. Покупець повинен це бачити. Може у вас так і є. Просто для інфо написав.

Змінено користувачем Golubenko
  • +1 1
Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

• Ні користувачів, які переглядиють цю сторінку
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.