Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Модуль OpenCart Lightning: кеширование, оптимизация, улучшение SEO и Google PageSpeed [Поддержка]

Recommended Posts

18.12.2023 в 13:07, proplat сказал:

знову в індексі купа сторінок з ?li_op=gens&cd=

роботс більше не працює?

Вы до сих пор не поняли, что нужно снести этот модуль?

Надіслати
Поділитися на інших сайтах

@proplat Не мало би бути, і robots.txt більше для цього не застосовується. Киньте доступ в адмінку, розберемося.

Надіслати

• 1 month later...
15.06.2023 в 07:35, SFS77 сказал:

У меня сайт некоторое время назад заболел японским сео вирусом. Стал боту гугла отдавать несколько миллионов сгенерёных страниц с левыми ссылками на японские сайты

Вот из кеша гугла скрин:

1272387689_.thumb.png.15e05856d9fb833f65582e9d52ad47d2.png

Программист который чистил сайт, говорит что заражение и взлом через модуль lighting осуществлён был. Модуль он удалил. Сайт тормозит теперь (

Прошу пользователей модуля проверить как их сайты в кеше гугла выглядят, на всякий случай. И отписаться тут. Вдруг действительно в модуле проблема.

P.S. Модуль классный, денег своих стоит, но если реально в уязвимость в нём - надо что-то с этим делать.

Смогли найти в чем дело? 

Надіслати

• 3 months later...
On 5/2/2024 at 5:00 PM, esunya said:

не нашел нигде, сколько стоит модуль после 7 дней?

цену нашел. сайт новый, залито около 6 тыс товаров. товары медленно загружаются. установил модуль - никакой реакции, ничего не поменялось, 

куда смотреть еще? :)

Надіслати

@esunya Надо смотреть, киньте доступ в админку.

Надіслати

• 2 weeks later...

Добрый день! Вывели на сайт модуль SP AUTO SEO FAQ Вопрос-ответ с разметкой FAQPage JSON-LD или Microdata. Но через время пропал

Ответ программиста - 

Его съедает модуль OpenCart Lightning
Напишите автору модуля, пускай поправит конфиги

Во вложении скрин

photo1715753198.jpeg.51957dae8fcabd690363f215de5ba70c.jpeg

Надіслати

@Kent007 А с выключеным Lightning все правильно отображается?

Попробуйте эту опцию:

image.thumb.png.f27c618f1c7f86e538fec9ab0464e016.png

Надіслати

15.05.2024 в 17:41, MaxD сказал:

@Kent007 А с выключеным Lightning все правильно отображается?

Попробуйте эту опцию:

image.thumb.png.f27c618f1c7f86e538fec9ab0464e016.png

Это отключали

Если отключить OpenCart Lightning, то все работает корректно

photo1715846523.jpeg

Надіслати

@Kent007 Тогда надо смотреть. Киньте в ПМ доступ в админку.

Надіслати

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Доброго дня.
Задача CRON использует локальные запросы к веб-серверу для работы, а это не разрешено на вашем сервере.
Можете пояснити, що воно таке...

Бо підтримка хостингу відповідає:

Скрытый текст

Что означает "Задача CRON требует возможности обращаться к веб-серверу локально" ?
нам не понятна эта формулировка, соответственно, не понятно что нужно сделать для решения

что означает "Задача CRON использует локальные запросы к веб-серверу для работы, а это не разрешено на вашем сервере."
Это ведь сообщение не от крона даже и не от сервера, а от модуля, что оно может означать необходимо уточнить либо у автора крона либо автора модуля.
Если для решение необходимо будет вмешательство с нашей стороны в настройки - сообщите, сделаем.

Приблизно таке. 
А я теж не знаю, що вони мають зробити, щоб воно все працювало))

Надіслати

Маленьке питаннячко (тут https://lightning.devs.mx/ru/support відповіді не знайшов...)

У мене шаблон Ремаркет, в якому є модуль Octemplates - Банер +. 

Так от, я в одному з банерів змінив картинку, назву, опис, посилання... почистив кеш вашого модуля... виключив банер, почистив кеш, включив банер, почистив кеш...

Як мені зробити, щоб зміни того банера появились на сайті?

Дякую.

P.S. Почистив кеш шаблону через налаштування шаблону, почистило і ваш кеш. Банер з'явився

Змінено користувачем yurabr
Надіслати

On 7/29/2024 at 9:51 AM, yurabr said:

Задача CRON использует локальные запросы к веб-серверу для работы, а это не разрешено на вашем сервере.
Можете пояснити, що воно таке...

Задача CRON для прегенерації кешу кожної сторінки робить окремий HTTP-запит до магазину. Технічно це виглядає як багато запитів до магазину з IP самого магазину і з user-agent "Lightning CRON Job".

Так от, на деяких серверах такі запити з IP самого себе можуть бути заблоковані.

Надіслати

В додачу до попереднього. Щоб протестувати цей кейс та показати хостеру, що саме треба виправити, можна використати цей скрипт curl_test.php.

Завантажте його в корінь магазину і вкажіть у ньому URL вашого магазину:

image.png.8a8c535012d6e51fab892f5a09d1bda3.png

Після цього відкрийте його  URL і подивіться результат, має бути щось таке, якщо URL відкривається:

image.thumb.png.db9feae0801aed6eb9a8472a77f7b3ae.png

curl_test.php

• +1 1
Надіслати

Щось у мене зовсім поламалась аналітика (просто і реклама). Показує що попало...
На сайті є два модулі і я точно знаю, що вони ОК.

Там лічильники гугла та мітки всякі. 

Тепер про проблему.

Почало показувати якусь дурню... В аналітиці і гугл рекламі явно стало менше замовлень... фактично - ні.

Я захожу на головну, відкриваю код сторінки... там нема Google tag (gtag.js), оновлюю сторінку - тег з'явився... Переходжу на якийсь товар, та ж фігня.
Утм мітки теж якось... щось не те показують точно (майже всі referrer Direct, а такого бути не може).

Мені це якось потрібно поправити.

Надіслати

@yurabr Проконсультуйтесь з авторами цих доповнень, чи сумісні вони з кешуванням сторінок в принципі.

Надіслати

31.07.2024 в 13:21, MaxD сказал:

@yurabr Проконсультуйтесь з авторами цих доповнень, чи сумісні вони з кешуванням сторінок в принципі.

Ось відповідь:

Пояснюю, мені ваш модуль подобається і я його буду напевно брати, але й ті мені потрібні:)

Вони мають завести дружбу...
Як то вирішити?

Надіслати

@yurabr Почитав відповідь автора, SP SEO Remarketing таки несумісне з будь-яким кешуванням сторінок в принципі.

Можна виключити кешування сторінок в Lightning:

image.thumb.png.ced8586dd2d9f81871fe79bbaec20c4f.png

Надіслати

31.07.2024 в 14:27, MaxD сказал:

@yurabr Почитав відповідь автора, SP SEO Remarketing таки несумісне з будь-яким кешуванням сторінок в принципі.

Можна виключити кешування сторінок в Lightning:

image.thumb.png.ced8586dd2d9f81871fe79bbaec20c4f.png

Це дуже зменшить ефективність вашого модуля?

Надіслати

@yurabr Залежить від ситуації в вашому магазині. Спробуйте на добу виключити і поспостерігайте.

Надіслати

• 3 weeks later...
19.08.2024 в 22:45, 3513546 сказал:

як користуватись інструментом аналізу повільних запитів?

Що саме вас цікавить?

Інструмент вивчення SQL запитів дає можливість

• виконати запит декілька разів і перевірити, наскільки швидко він виконується
  • побачити, які індекси у яких таблицях використовуються
  • прогнати запит з примусовим використанням або ігноруванням вибраних індексів
  • видаляти або створювати нові індекси, і одразу бачити, як це впливає на запит

image.thumb.png.b90dac97d86f3aa595797ad4811a7780.png

До речі, наскільки би всім була цікава функція автоматичного підбору найкращих індексів для запиту?

• +1 1
Надіслати

• 2 months later...

4.43

• опция "Выдавать страницы из кеша только роботам и поисковикам"
  • опция "Один язык или язык полностью зависит от URL", которая может улучшить прегенерацию в таких ситуациях
  • параметр li_sql, который показывает задействованые запросы, теперь работает и для админки
  • фиксы

4.42

• использует средства WebP Imagick, если в стандартной библиотеке GD нет поддержки WebP
  • фиксы
  • +1 1
Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.