Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Recommended Posts

Давайте по порядку

В 08.10.2024 в 11:36, mrfoggg сказав:

Заглянув в LightHous і тепер випіилюю все зайве ( і точно не радий додатковим автомномним зайвим строкам).

по перше автономні ресурси займають 55кб, і їх не обов'язково підключати, там є опція. І це лише мова про декілька типів: вкладки, акоредони та панелі. Для інших типів взагалі це не стосується.

А по друге у всіх модулів є свої стилі, без цього ніяк. А модуль підключає лише потрібний файл стилів (це 2-3кб) для конкретного типу блоку (а не усе відразу) і загальні js це 5 кб. До 10 кб все. Багато? :)

Ну тоді подивіться, скільки ресурсів підключають інші модулі або ваш шаблон. Можливо для вас це буде сюрпризом. Або візьмість знайдіть модулі, які закривають весь усі або хоча б 50% можливостей мого модуля, поставте на сайт і все на одну сторінку і тоді рахуйте. Там уже буде не в кілобайтах а в мегабайтах. У мене ж все враховано, бо зроблено у одній системі та оптимізовано.

Лише для слайдеру, якщо він є, тягнеться бібліотека slick.js, яка займає 60кб. І те, якщо у шаблоні він є, то теж є опція не підключати її модулем.

А демо немає сенсу тестувати Lighthouse. Ви бачили, скільки там блоків різного типу і графіки на одній сторінці? То демо, а не продакшн сайт.

Навішо робити якісь автомномні стилі, якщо все одно без підключення сумісного бутстрапу жс непрацює.

хто вам таке сказав? усе буде чудово працювати. Саме мій модуль. Якщо у вас в шаблоні чи інших модулів є залежності, то інше питання. Тоді можуть бути помилки js, які блокують виконання коду

старого я навіть незнаю якого року актуальності

ні новий ні старий bootstrap модуль не підключає. Чому ви так вирішили? 

Тобто ви або не підключаєте автоновні js, і все працює на вашій версії bootstrap, яка у вас в шаблоні, або підключаєте, і працює за допомогою скриптів із модуля.

Не розумію, як ви можете робити якісь такі висновки :wacko:

Але прошу не вводити в оману інших користувачів модуля. А на конкретні питання по суті готовий відповісти

• +1 1
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

і так ваш модулб тягне 3 бустрам якщо включити автономні жс, бутрсрам і так срам а коли його два бутстрами взагалі треш. Один тягне 70% зібраного жсу з двома майже все одні бутрсамиЮ один з них 3й. Якщо не включати автономні жс то одні заоголовки від ваших гармошок.

Не треба робити з мене дебіла

Змінено користувачем mrfoggg
Надіслати

В 08.10.2024 в 13:08, Seriusis сказав:

А модуль підключає лише потрібний файл стилі

без цього непрацює. Або підключати цей допотопний треш або випилювати залежність від допотопного 3 го бутсраму як зробив я в деяк щаблнах (гармошки та меню)

Надіслати

В 08.10.2024 в 15:17, mrfoggg сказав:

і так ваш модулб тягне 3 бустрам якщо включити автономні жс, бутрсрам і так срам а коли його два бутстрами взагалі треш. Один тягне 70% зібраного жсу з двома майже все одні бутрсамиЮ один з них 3й. Якщо не включати автономні жс то одні заоголовки від ваших гармошок.

ну якщо ви вже робите скріни коду і впевнені в тому, що модуль підключає bootstrap 3, то могли б хоч подивитись, що у файлах. Але якщо від коментаря Bootstrap v3.4.1 по вашому буде підключатись сама бібліотека bootstrap, ну що ж, продовжуйте в це вірити і переконувати інших

А якби глянули, то зрозуміли, що там витягнуті лише скрипти для tabs(вкладок) та collapse(акордеонів) з бібліотеки, і більше нічого. 

В 08.10.2024 в 15:17, mrfoggg сказав:

ви хочете в це вірити тому будь ласка. Замість того, щоб звернутись у підтримку і запитати, що не знаєте, ви хочете мені щось довести. Я знаю як і що працює у моєму модулі, повірте. Якщо не вистачає знань - то краще звернутись за допомогою, але вам, бачу, то не потрібно. 

Про підключення bootstrap 3 та 4 то якась діч, але це ваші слова, я такого не пропонував. 

Єдине, де я помилився, це невірно глянув розміри файлів. Саме випиляні скрипти мають вагу 34 та 21 кб у незжатому вигляді. Тобто буде не 10 а 60. Хоча це нічого не змінює. 

І ще, одне: у вас є модуль. Якщо ви розробник -  беріть собі та верстайте як завгодно, для цього є інструметри усі у модулі, файлик не проблема знайти. Хоч на bs5 хоч на material. 

Надіслати

але ж я той немалий фрагмент прибрав, заточив шаблон під 5й бутстрап (який вже підтягується шаблоном) і таким чином ще трохи наблизився до необхідних максимумє

Total Blocking Time

200 мс

я розуміію що то невесь бутстрап, але кожен розробник модулів таких невеличких фрагментів тягне потроху (невраховуючи що то вже може бути підключено і вже від біль сучасного бутстрапу) а на виході смітник.
Таких невеличких фрагментів вже прибрав чимало (по різних модулях) - і загальні показники швидкості сайту вже з 70-80 дійшли до 95-99
Надіслати

і взагали то немає часу вичитувать мініфікований код. Для моїх задач достатньо обїему і того що методом тик уз'ясоувалсь що модуль працює без того фрагменту завдяки вже підключеному повному бутсраму 5 (якщо при цьому адаптавуати html для цього). Ось в цьому і полягало найперше питання- чи плануєте його повністю адаптувати під робоуту з 5 бутстрап на випадок коли він вже підключений (як в мене і більшості сучасних ІМ (якщо це взкгалі коретне висловлюванняя відносно ОС3)

Змінено користувачем mrfoggg
Надіслати

В 08.10.2024 в 17:48, mrfoggg сказав:
я розуміію що то невесь бутстрап, але кожен розробник модулів таких невеличких фрагментів тягне потроху (невраховуючи що то вже може бути підключено і вже від біль сучасного бутстрапу) а на виході смітник.
Таких невеличких фрагментів вже прибрав чимало (по різних модулях) - і загальні показники швидкості сайту вже з 70-80 дійшли до 95-99

ну це нормальна ситуація, якщо ви хочете оптимізувати фронт частину. І цілому така специфіка модулів для opencart, на жаль. А викликана вона самою архітектурою cms - по суті руки розв'язані і кожен робить що хоче. Немає якоїсь уніфікації

Я, наприклад, при розробці взагалі переробляю фронт частину практично усіх модулів (мова не про шаблонні проекти). Чому - бо верстається та ному ж bootstrap 5 або взагалі без нього, а модулі уже використовують різні бібліотеки. Наприклад, скрипт слайдера може бути різний від модуля до модуля. А у мене у проекті swiper js, до якого я звик. То все доводиться випилювати і писати свій фронт, тут нікуди не дінешся. А якщо по дизайн макету верстаєте? ну оптимальніше ж бути весь фронт почистити і свій написати, ніж переписувати html та css модулів

Надіслати

В 08.10.2024 в 17:51, mrfoggg сказав:

Ось в цьому і полягало найперше питання- чи плануєте його повністю адаптувати під робоуту з 5 бутстрап на випадок коли він вже підключений (як в мене і більшості сучасних ІМ (якщо це взкгалі коретне висловлюванняя відносно ОС3)

заплановано покращення сумісності з сучасними шаблонами, тому так, це буде переписуватись, але згодом, поки в роботу не взяв у зв'язку з браком часу

Надіслати

08.10.2024 в 18:29, Seriusis сказал:

мене у проекті swiper js, до якого я звик

В одному з модулів який в мене встановлено є опція використовувати або slick або swiper і так само є налаштування чи допідключати їх чи ні. Відповідно віжкриваю зібраний жс, двилюся що з того вже підключене і те і вибираю в модулі. Ну це так просто рекомендація робити так само ж

Надіслати

Взагалі прикро що є така тенденція - прив'язуватись до бутстрапу в модулях (обговорення цього здаеється навіть на opencart.comзустрічав). Це унеможливлючє написання кастомного шаблону без нього - бо більшість модулів не будуть працювати

Надіслати

09.10.2024 в 08:37, mrfoggg сказал:

Взагалі прикро що є така тенденція - прив'язуватись до бутстрапу в модулях (обговорення цього здаеється навіть на opencart.comзустрічав). Це унеможливлючє написання кастомного шаблону без нього - бо більшість модулів не будуть працювати

До чого тут css framework?
Розробник робить view template враховуючи  можливості default шаблону.
Якщо ви маєте щось своє - то адаптуйте під своє

Надіслати

• 5 weeks later...
В 08.11.2024 в 14:19, Frolly сказав:

Доброго дня. Підскажіть. Як можна вивести відео через модуль на сторінці, наприклад контакти?

Доброго дня!

З приводу виводі на сторінці information/contact:

У вкладці "зв'язки" пункт "Додати на інші сторінки" є кнопка "Контакти"

image.thumb.png.5f4e0da62dad012235c4b8f9670262ad.png

А по типу виводу: для відео у модулі немає окремого типу блоку. Можна використати тип "Контейнер" або спробувати якийсь інший.

Додати відео можна через інструмент візуального редактора за дапомогою кнопки "video"

Це можна зробити або у полі опису блоку або створили 1 елемент блоку і у додати у текст

image.thumb.png.c142a6c2047810e0993146d661ab4e6b.png

Надіслати

09.11.2024 в 09:39, Seriusis сказал:

Доброго дня!

З приводу виводі на сторінці information/contact:

У вкладці "зв'язки" пункт "Додати на інші сторінки" є кнопка "Контакти"

image.thumb.png.5f4e0da62dad012235c4b8f9670262ad.png

А по типу виводу: для відео у модулі немає окремого типу блоку. Можна використати тип "Контейнер" або спробувати якийсь інший.

Додати відео можна через інструмент візуального редактора за дапомогою кнопки "video"

Це можна зробити або у полі опису блоку або створили 1 елемент блоку і у додати у текст

image.thumb.png.c142a6c2047810e0993146d661ab4e6b.png

Не спрацює, у нас контакти по іншому лінку, не дефолт. А так цей варіант пробував.

Змінено користувачем Frolly
Надіслати

В 09.11.2024 в 18:48, Frolly сказав:

Не спрацює, у нас контакти по іншому лінку, не дефолт.

якщо як звичайна стаття - там є прив'язки. Інший варіант - по url

image.thumb.png.26e3eb0bcc8a4283562e54027f396e4a.png

Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.