Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Як відкрити інтернет-магазин?


SergeTkach

3 698 переглядів

Бажаєте відкрити інтернет магазин? Ось вам швидкий огляд, що чекає на вас на цьому шляху.

 

Я виклав інформацію коротенько, щоб ви мали загальне уявлення. Але кожний з цих кроків – це окрема історія. Причому описувати щось більш розлого в одній статті просто немає сенсу, бо все це потрібно дивитися на практиці, як то кажуть.

 

Цікаве те, що за допомогою цього форуму ви можете потренуватися, свторивши пробний сайт максимально дешево. В окремій статті Створити інтернет-магазин ціна в Україні я підрахував, що мінімальний бюжет може складати всього $42 (це без витрат на домен ~400 грн та хостинг від 122 грн/міс).

 

Також хочу попередити, що я в жодному разі не кажу, що краще все робити самому. Це буде навпаки довше. Але згідно з опитуванням, яке я проводив до війни, ледь не половина респондентів встановили інтернет-магазин самостійно та не мають ніякого адміна. Тобто люди відкривають інтернет магазин та вирішують питання розробки власними силами. Найцікавіше, що деякі з них навіть виходять на добрі прибутки.

 

Отже, до справи.

 

 

1. Обираємо товар

 

Якщо ви вже підприємець – тут для вас немає нічого складного, ви просто будете продавати той товар, який продаєте офлайн.

 

Якщо ж ви новачок, який хоче відкрити інтернет магазин так би мовити з нуля, то тут потрібно трохи подумати. Адже, скоріше за все мова йдеться про досить стислий бюджет. В таком випадку багато людей починають за схемою дропшиппінг. Тоді ви просто обираєте серед наявних дропшиппінг-постачальників та відштовхуєтеся від заданих товарів. Бажано, щоб ви хоч трохи розумілися в обраному товарі або він вам був цікавим, що б ви могли його вивчати залюбки.

 

 

2. Обираємо домен та хостинг

 

Назва домену має бути співзвучна із темою товарів. В ідеалі не варто змішувати різні товари в одну кучу, краще відкривати окремі магазини під різні теми. Але на практиці буває по-різному.

 

Ще одни варіант – коли назва домену співпадає з назвою вашого бренду.

 

Для покупки домену і хостингу я рекомендую ukraine.com.ua Звісно, це не єдиний варіант, але він досить зручний та популярний. А головне, що сайти на цьому хостингу працюють стабільніше, ніж на деяких VPS.

 

 

3. Встановлюємо сайт на хостинг

 

Взагалі є 2 варіанти: використовувати безкоштовний шаблон (якій все одно десь буде мати якісь проблеми), або купити одразу платний гарний шаблон (наприклад ShowCase) з купою вбудованих модулів і не паритися.

 

В першому випадку ви встановлюєте спочатку систему ocStore, а потім вже встановлюєте шаблон. В другому випадку ви можете встановити все одразу з архіву "Швидкий старт" платного шаблону, де вже все налаштовано та виглядає, як на демці. А ще в другому випадку під час покупки ви можете замовити встановлення шаблону, що буває досить зручно.

 

Окрема примітка щодо інозмених шаблонів. В них часто написано, що гарантована сумісність саме з Opencart, а не його збірками. То люди встановлюють саме чистий OpenCart. Але в більшості випадків ті шаблони також будуть сумісні і з ocStore, просто за кордоном про нього мало хто чув. Я раджу використовувати ocStore.

 

Обов’язково перевіряємо, чи є в шаблоні модуль спрощеної корзини. Якщо ні (а його немає в більшості випадків), то встановлюємо на сайті модуль для зручного оформлення замовлень. Наприклад Простое оформление заказа або One Page Checkout.

 

 

4. Імпортуємо товари

 

Постачальники надають XML-файли з переліком їх товарів. На форумі є безкоштовний модуль для імпорту товарів з XML. На нього є деякі нарікання. Є також платні модулі на кшалт UniXML.

 

Також деякі постачальники можуть надавати каталог товарів у вигляді xlsx-файлу. Для таких випадків також є модуль Export/Import Tool. Хоча, іноді простіше напарсити товари прямо з сайту постачальника через модуль SimplePars. Звісно з цим модулем потрібно трохи розібратися (а ще більше мабуть в html-тегах), але тоді саме заповнення буде дуже швидким. А якшо в екселі не буде вистачати інформації, то буде потрібно додавати ії вручну, що буде набагато довше.

 

Для випадків, якщо ви є ФОПом та самі виробляєете продукцію, доведеться заповнювати товарі вручну. В цьому вам можливо допоможе модуль Handy Product Manager. Хоча, скоріше за все у вас є програма складського обліку. Існують модулі для експорту товарів в магазин.

 

 

5. Створюємо логотип

 

Логотип можна створити взагалі без дизайнера. Просто реєструємось на canva.com та обираємо, що вам до вподоби. При створені логотипу варто враховувати, які кольори обрані в шаблоні. Вони мають бути з однієї кольорової схеми.

 

До речі, там також можно створити банера для соцмереж та сайту.

 

Перший місяць ви можете використовувати сервіс безкоштовно. Але під час реєстрації потрібно додати платіжну картку (це поширена практика на зарубіжних сервісах). Головне потім відписатися від платного тарифу, якщо більше не будете використовувати цей сервіс, щоб гроші не знімало автоматом.

 

Так, звісно, краще, щоб дизайн та логотип робив дизайнер. Але за умов лімітованого бюджету, краще витратити зайві $100-300 на рекламу, ніж на логотип, адже реклама приводить відвідувачив, а логотип не приводить. Тим паче що зробити плюс-мінус не страшний варіант можна за допомогою сучасних веб-сервісів.

 

Існують балачки, що для створення дизайну потрібно обов’язково мати потрет Цільової аудиторії та бла-бла-бла. На практиці мало хто цим заморачується.

 

 

6. Робимо мінімальне SEO

  • Додаемо сайт в Google Search Console
  • Встановлюемо Google Analytics
  • Ставимо мовою магазину за замовчення Українську згідно вимог чинного законодавства
  • Робимо коректну двомовність магазину (якщо 2 мови). На мій смак краще робити мовну папку та однакові ЧПУ для всіх мов (шукайте Allow Same SEO URL For Different Languages (OC3.0x)), ніж те, що пропонує OpenCart 3 / ocStore 3 з мовними префіксами або постфіксами в ЧПУ. А щоб було щей з hreflang, як зауважив @chukcha , ось зробив безкоштовний модуль Мовні папки в URL (для ocStore 3.x) на базі іншого безкоштовного модуля ocdev.pro Мультимова, якій мовної папки немає і тому в мій феншуй не вписується). Також є платний модуль SEO мультимова / мультирегіон, якій робить мовні папки та має інші навороти на кшталт папки для окремого регіону, та щей працює з чистим OpenCart. Але він може здаватися трохи складним для новачка, тому в мій феншуй з першого відкриття інтернет-магазину не вписується.
  • Ставимо модуль SEO URL Generator. Там також для ocStore 3 як на мій смак налаштовуємо генерацію ЧПУ від однієї мови (від української)
  • Вмикаємо SeoPro
  • Перевіряємо, чи доступна мапа сайту на всіх мовах сайту. Або, якщо це стороній модуль, то може ще бути такий варіант, коли одна мапа містить сторінки різних мов. Обидва варіанти описані в інструкції Google як рівноцінні. Якщо є або те, або інше – додаємо мапу сайту в Google Search Console
  • Читаємо інструкцію Google про ключові слова – https://support.google.com/google-ads/answer/1704371?hl=uk
  • Читаємо про мета-описи – https://developers.google.com/search/docs/appearance/snippet?hl=ru#meta-descriptions
  • Встановлюємо модуль SEO Tags Generator, та налаштовуємо автоматизацію при стовренні інформативних мета-описів на базі даних про товар, як то ціна, виробник, важливий атрибут тощо.
  • Пишемо тексти для категорій з урахуванням ключового слова (ящко у вас десяток категорій, то можна зробити. А якщо сотні – то вибачайте, це буде дуже довго. Тож зусередьтеся на кількох для початку. Для решти встановить автоматизацію створення мета-описів)
  • Можна написати кілька статей у блог на тему середньо частотних запитів. Але це досить трудомістка справа, тому варто впевнитися, що хоча б перші 3 кудить попали у видачу. Якщо не попали – можливо і не потрібно витрачати на це час.

 

 

7. Налаштовуємо рекламу в Google

 

Так, без реклами далеко не поїдеш. Особливо на початку. Але не варто одразу вкладати весь бюджет в це діло. Потрібно обов’язково поставити ліміти на день та на рекламну кампанію загалом. Вважється, що на тест реклами має вистачити $100, щоб подивитися, які результати вона дає. Якщо не дає – змінювати рекламу та тестити ще раз.

 

Варто не просто налаштувати рекламу, а щей ремаркетинг. Для цього на форумі є модуль SP SEO Remarketing All In One Pro 2.3.x - 3.x.

 

Можна також спробувати рекламу в Facebook та Instagram, але там потрібно робити як мінімум 6 варіантів оголошень с 6 різними банерами. Зазвичай лише один з них буде приносити більшість відвідувань, а решта банерів будуть тупо жерти гроші. Саме тому потрібні варіанти, щоб обрати кращий банер і на повну катушку вмикати лише його, прибравши неефективні варіанти.

 

 

8. Отримуємо перші замовлення

 

Дивимось на все це з 2 ракурсів:

  1. Чи зміг я взагалі привести кліентів
  2. Чи вийшло воно вигідно

Якщо не зміг отимати ніяких продажів – це поганий знак. Але важливо також бачити, що дійсно були відвідування. Якщо відвідувань було багато, а продажів немає – це якійсь тухляк. Тут без варіантів.

 

Якщо продажі є, але це не дуже вигідно, тут вже можна думати.

 

По-перше, якщо ти запустився за схемою дропшипінгу, то можна перейти на опт, адже ризики вже дуже малі. Ти ж бачив, що товар продається, і ти можешь привести кліентів з Інтернету. Тоді питання лише в ціні закупки. В такому разі й кредит не так стрьомно взяти, якщо це дійсно потрібно (прошу не сприймати як фінансову пораду :)).

 

По-друге, через SendPulse можна безкоштовно трохи понадсилати листів кліентам, які в тебе щось купили. Раптом вони куплять ще щось. І при цьому тобі не потрібно платити за рекламу, лише просто надіслати листа.

 

По-третє, можно спробувати знайти схожі товари в інших постачальників, раптом це буде вигідніше.

 

 

9. Лише після перших замовлень колупаємось в сайті

 

Маю на увазі всі ті забаганки "зроби мені, як на тому сайті, бо мені сподобалося". Не факт, що то допомагає продавати. А всілякі такі правки потребують оплати грошей розробнику. В інтернет-магазині найголовніше – відвідування, а не всіляки прикрашання.

 

 

10. Реєструємо ФОП

 

Цей пункт лише для тих, хто його ще не має. І лише для тих серед них, хто має продажі в магазині.

 

Реєстрація ФОП є безкоштовною. Оформити документи можна прямо в Дії. За спрощенним оподаткуванням ФОП II групи сплачує фіксований платіж 1340 грн/міс (в 2023 році). Це вигідно, бо не залежить від твого прибутку, якщо він гарний; але це не дуже вигідно, коли в тебе прибутку взагалі немає. ФОП III групи сплачує 5% від фактично отриманих грошей (без врахування витрат). Це наче вігідно, коли прибутку немає, але це не вигідно, коли в тебе велика сума витрат.

 

Також ФОП сплачує ЄСВ. В 2023 році він складає 1474 грн /міс. Під час війни його можна не сплачувати. Але, як підмітила @Blondi, й трудовий стаж в такому випадку також не зараховується.

 

Немає сенсу реєструвати ФОП до того, як з'являться продажі. Але, якщо вони вже є, то краще все ж таки легалізувати свою діяльність.

 

Резюме

 

Відкрити інтернет-магазин досить просто. Я маю на увазі, що для цього не потрібно великого капіталу або знаймоств. Це доступно для пересічної людини, яка вміє працювати з комп'ютером. Звісно, це не легка прогулянка, потрібно напружитися. Але все ж таки, це шанс запустити магазин майже з нуля.

 

P.S.

 

У нас тут на форумі досить багато власників інтернет-магазинів. Прошу дописувати в коментарі, якщо пропустив щось важливе. Також можете поділитися власними думками щодо "гадалося так – сталося інакше", звісно, якщо це стосується основної теми статті. Думаю, коментарі будуть ще більш корисними для новачків, ніж сама стаття :)

 

  • +1 12

54 коментаря


Recommended Comments



После того, как вы убедились, что заказы идут и сайт действительно приносит прибыль, то пора подключать комплексное SEO. Комплексное SEO - это работа на перспективу, которая спустя 6 месяцев - год принесет постоянный органический трафик и увеличит количество покупок из поисковых систем. Как многим известно, люди больше доверяют сайтам, которые находятся в ТОП-5, чем сайтам из рекламы. А если после этого всего купите домен .ua, то вообще будет песня.

  • +1 1
Надіслати
25.05.2023 в 16:14, radaevich сказал:

то пора подключать SEO.

Як раз треба підключати як можна скоріш. Особливо якість текстових показників + технічне SEO
 

 

25.05.2023 в 16:14, radaevich сказал:

купите домен .ua,

Навіщо? Хто розуміється на домених зонах?

 

25.05.2023 в 16:14, radaevich сказал:

Как многим известно, люди больше доверяют сайтам, которые находятся в ТОП-5


Не завжди так. Більш важливо, іноді, гарний сніпєт

 

  • +1 1
Надіслати
25.05.2023 в 16:32, chukcha сказал:

Навіщо? Хто розуміється на домених зонах?

 

я всегда на это смотрю при покупке чего-либо 

 

25.05.2023 в 16:32, chukcha сказал:

Як раз треба підключати як можна скоріш. Особливо якість текстових показників + технічне SEO

Тут не согласен. Нормальное SEO - это дорого. На этапе знакомства с продажами нет смысла много вкладывать в сайт, чтоб потом не потерять эти деньги. Лучше сначала прощупать нишу с помощью рекламы, как описал Сергей в статье, а потом, когда станешь уверен в том, что это надолго, лить в SEO. Конечно сеошники, которые хотят заработать денег, скажут иначе, но в моей студии мы всегда говорим клиентам, что SEO - долго и дорого.

 

25.05.2023 в 16:32, chukcha сказал:

Не завжди так. Більш важливо, іноді, гарний сніпєт

У меня вот вообще реклама Гугла блочится вся в браузере. Так что ТОП-5 - это ТОП )
Здесь тоже готов долго спорить. 

Надіслати

Як на мене самостійне SEO – це для багатьох майже топтання на місці. А платне – потребує бюджету та результати будуть через кілька місяців. Тоді як реклама – це швидкий інструмент перевірити жіттездатність магазину.

 

Але, все ж таки хотілося би ще почути думку когось з власників магазинів, хто "в'їжджав"  у все це на ходу – що потрібне робити в першу чергу, а що в другу. Так би мовити від імені тих, хто набив шишки на власному досвіді.

  • +1 2
Надіслати

Те що у вас, це не є у кожного

 

25.05.2023 в 16:51, radaevich сказал:

я всегда на это смотрю при покупке чего-либо 

Навіщо?
Ви розумієтесь на ТМ?


Або, ви розумієтесь на цінах, та часу для цього?

 

25.05.2023 в 16:51, radaevich сказал:

Нормальное SEO - это дорого.

Що це таке?
Є базове поняття - з однієї сторони вже все є, а з другої - цього не зовсім достатньо.
Мапа сайту Є?
Є.
Достатньо? Не зовсім (

Мултімовність Є?
Є.
Достатньо? Не зовсім, бо немає, наприклад hreflang.
Де мултімовна мапа?



 

Надіслати

Це стаття, для тих, хто бажає відкрити інтернет-магазин. Це не зовсім те місце, де потрібно виявити істину. Але це місце, де варто посилатися на реальний досвід свторення магазину власником. Особливо, якщо це людина без технічної підготовки та побачить всі ці терміни вперше (або вдруге в житті).

Надіслати
25.05.2023 в 17:01, chukcha сказал:

Те що у вас, це не є у кожного

 

Навіщо?
Ви розумієтесь на ТМ?


Або, ви розумієтесь на цінах, та часу для цього?

 

Що це таке?
Є базове поняття - з однієї сторони вже все є, а з другої - цього не зовсім достатньо.
Мапа сайту Є?
Є.
Достатньо? Не зовсім (

Мултімовність Є?
Є.
Достатньо? Не зовсім, бо немає, наприклад hreflang.
Де мултімовна мапа?



 

Я писал про комплексное SEO. А это далеко не наличие карты сайта и файла robots.txt. Об первичных настройках SEO Сергей тоже написал в статье отдельным пунктом.

Надіслати
25.05.2023 в 17:07, SergeTkach сказал:

Це стаття, для тих, хто бажає відкрити інтернет-магазин. Це не зовсім те місце, де потрібно виявити істину. Але це місце, де варто посилатися на реальний досвід свторення магазину власником. Особливо, якщо це людина без технічної підготовки та побачить всі ці терміни вперше (або вдруге в житті).

У меня было 3 интернет-магазина + занимался 5 лет комплексным продвижением сайтов. Так вот могу сказать, что Вы все верно описали в своей статье, а я дополнил, что нужно делать после того, как магазин выстрелил и начинающий владелец магазина понял, что это его, и что он будет продолжать этим зарабатывать на жизнь.

  • +1 1
Надіслати
25.05.2023 в 17:07, radaevich сказал:

Я писал про комплексное SEO. А это далеко не наличие карты сайта и файла robots.txt.

Я не про комплексне, а про базове.
фуяк-фуяк - продакшн  - не працює.

Надіслати
25.05.2023 в 17:32, chukcha сказал:

Я не про комплексне, а про базове.
фуяк-фуяк - продакшн  - не працює.

По этому и написал "Комплексное", сейчас выделю жирным в сообщении, чтоб люди не путались)

Надіслати

Згоден з автором, спочатку простий сайт + реклама, а потім сео коли зрозумів шо все ок і будеш цим займатись. + обов*язково потрібно думати про автоматизацію - всілякі сео налаштування (в автора є модулі), імпорт-експорт і тд. 

Рекламу і сео можна починати і самому, але при першій можливості віддавати на аутсорс чи працівників наймати, бо закопаєшся, м*яко кажучи.

Ще тут мало згадується що безкоштовний опенкарт вилізе в підсумку взагалі не дешевим.

Я основний проект переніс на Хорошоп і дуже задоволений, хоч і є свої недоліки, зате постійно автоматично обновляється (в тч і дизайни), хмарне рішення, ТП можна задр0чувати до посиніння, інтеграції з різними сервісами і тд.

На відміну від опенкарту на якому купа глюків і конфліктів між модулями і майже ніякої відповідальності розробників, а то ще й пропадають. Потрібен або адмін або самому розбиратись або ну його нах.

Як сказав знайомий (що теж переїхав на хорошоп) - Мені потрібно продажами і бізнесом займатись а не постійним пошуком прогерів і боданням з ними.

Ще один проект вже давно на опенкарті, але тимчасово бо порівняно недавно обновив.

Також тестую Пром, він менше подобається але там є внутрішній трафік і для тесту норм, хоча люди там вже роками і нормально себе почувають.

+ при розширенні асортименту на опенкарті починаються танці з серверами, на хмарі цікавіше і про безпеку не треба особливо паритись, бо є кому.

Якось так ;)

Слава Україні!

 

Надіслати

Звичайний користувач не звертає уваги на пристутність/відстутність ТМ і домену .ua (перевірено) як і на те, що підключено до сайту для прийняття платежів (liqpay, fondy, wayforpay). Але я звертаю і купляю тільки в тих магазинах де хоча б підключено liqpay, якщо вже ТМ немає. Тому я б цим не заморочувався на перших етапах, хоча і довго би не тягнув з реєстрацією ТМ особливо якщо хочеться домену .ua, бо як відомо, домен .ua може бути тільки 1, а ТМ багато в різних класах, тому  - "хто раніше встав, того і тапки".

Надіслати
В 25.05.2023 в 18:43, Sergeevich сказав:

Ще тут мало згадується що безкоштовний опенкарт вилізе в підсумку взагалі не дешевим.

Хм. Можете назвати оріентовну сумму? Також хотілося би дізнатися, що саме коштувало кругленьку сумму, адже шаблони дешеві. Модулі готові є для багатьох випадків. Чи йдеться про кастомізацію чи лише про вирішення конфліктів між модулями?

Надіслати
25.05.2023 в 18:43, Sergeevich сказал:

На відміну від опенкарту на якому купа глюків і конфліктів між модулями і майже ніякої відповідальності розробників, а то ще й пропадають. Потрібен або адмін або самому розбиратись або ну його нах.

Тут не погоджуся з вами користуюся опенкарт уже більше 6 років, маю на ньому три сайти один раз налаштували все і все собі працює, якщо не лізти куди не треба, а займатися тим чим треба. Якщо виникає якась потреба в нових модулях докупаю, якщо бачу в них необхідність.

 

На рахунок розробників не знаю у кого як з тими, що я працюва і працюю при необходності ніхто не пропадав і навіть зараз не пропадає.

  • +1 1
Надіслати

@magdek, як щодо шляху від хочу "відкрити інтернет магазин" до заробляю на цьому. Можете поділитися власним досвідом або набитою шишкою, або секретним секретом якімось ?)

Надіслати

На опенкарт вже прийшов після досвіду користування юкозом та різними конструкторами ( я ще пам'ятаю як підключати інтернет по телефонній лінії та по картці call back :-D) , просто захотілося вже щоб було вже своє, а не десь віртуально.

 

З опенкарт головне, що зрозумів після першого сайту не варто встановлювати всі модуля підряд, тому що вони потім не потрібні будуть, а робити все поступово з розвитком сайту і потребами.

  • +1 1
Надіслати
В 25.05.2023 в 19:52, magdek сказав:

На опенкарт вже прийшов після досвіду користування юкозом та різними конструкторами ( я ще пам'ятаю як підключати інтернет по телефонній лінії та по картці call back :-D) , просто захотілося вже щоб було вже своє, а не десь віртуально.

 

З опенкарт головне, що зрозумів після першого сайту не варто встановлювати всі модуля підряд, тому що вони потім не потрібні будуть, а робити все поступово з розвитком сайту і потребами.

 

Чи варто по-вашому робити магазинчік на шаблоні та одразу тествувати рекламу? Чи краще спочатку доводити до ідеалу?

Надіслати

На мою думку однозначно купляти шаблон, як правило клієнт купує очима, хоча як показує практика є вийнятки:)

 

З приводу реклами та ідеалу одне іншому не заважає, якщо підходити розумно, хоча якщо чесно рекламу купляв не часто від слова взагалі мені вона не зайшла:)

  • +1 2
Надіслати
25.05.2023 в 19:58, SergeTkach сказал:

 

Чи варто по-вашому робити магазинчік на шаблоні та одразу тествувати рекламу? Чи краще спочатку доводити до ідеалу?

Особисто я, завжди рекомендую спочатку зробити шаблонний ідеал, тобто це коли, начебто шаблон, але він гарно налаштований, зручний для купівлі ваших товарів. І тільки після того, як сайт починає приносити стабільний дохід та вишли в + після всіх витрат, розробку, доробки та тому подібні речі....  Тоді вже варто замовляти індивідуальний дизайн, індивідуальний логотип, ну і можливо задуматись за реєстрацію Торгової Марки. Тобто вже робити повний БРЕНДБУК. 

 

P.S. Це особисто моя думка. 

  • +1 1
Надіслати
25.05.2023 в 08:14, radaevich сказал:

После того, как вы убедились, что заказы идут и сайт действительно приносит прибыль, то пора подключать комплексное SEO. Комплексное SEO - это работа на перспективу, которая спустя 6 месяцев - год принесет постоянный органический трафик и увеличит количество покупок из поисковых систем. Как многим известно, люди больше доверяют сайтам, которые находятся в ТОП-5, чем сайтам из рекламы. А если после этого всего купите домен .ua, то вообще будет песня.

Склонен не согласиться, я работал в компании у которых не было своего SEO от слова совсем, обьем продаж превышал 300 заказов только на 1 из 4 сайтов в сутки и трафик лился с гугл и фейсбук. Ребята больше 3 лет работали и не думали о SEO совсем. Дело не в SEO, оно безусловно надо, но если расходы на рекламу более чем окупаются, то надо наливать столько трафика, сколько можете обработать. И людям вообще без разницы рекламный сайт или органика, они этого не понимают в 95% случаев, им товар нужен и выгодня цена.

В 2015 у меня было 2 магазина, небольшие чисто как хобби, но со своим складом и импортом. Реклама в Инсте была 1-2 цена за клик, а конверсия 1$, Гугловая дороже, но тоже окупалась легко. Через неделю после запуска у меня уже было под 100 обработанных заказов.

Конечно времена нынче сумбурные и такого спроса может не быть, но если начать строить магаз сейчас, то кто знает в перспективе через 2-3 года будет хороший бизнес.

  • +1 1
Надіслати
В 25.05.2023 в 19:25, SergeTkach сказав:

Хм. Можете назвати оріентовну сумму? Також хотілося би дізнатися, що саме коштувало кругленьку сумму, адже шаблони дешеві. Модулі готові є для багатьох випадків. Чи йдеться про кастомізацію чи лише про вирішення конфліктів між модулями?

і те і те, от наприклад навіть згаданий вами юніхмл - ну це ж барахло, хоч автор безкоштовно виправляє баги, але ж я не тестер модулів, тільки запланував щось зробити так воно глючить, потім поки напишеш автору , потім чекаєш відповіді, потім поки поправить, потім потрібно до цього повертатись і постійно в голові цю хрінь тримати. Так це тільки один приклад, а тут кривого-косого багато і в кожного канєшно же працює на дефолтному опенкарті:D ну і нах таке треба?

Надіслати

 

Сергій суму не скажу, бо хз з 12 року скільки вже пішло))

Зробіть маст хев підбірки додатків та й порахуйте для новачка

 

Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

    • Ні користувачів, які переглядиють цю сторінку

×
×
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.