Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Якість зображень

Recommended Posts

Добрий день. Мені недавно встановили opencart, тема Remarket. В мене книжковий інтернет-магазин. Незадоволений якістю зображень на виході порівняно із якістю на сайті видавництва, де взято ці зображення і навіть порівняно з моїм старим діючим сайтом на іншій cms. При збільшенні зображення впадає в очі поганенька якість. Якщо літери на сторінці з текстом невеликі, читати погано.

Я збільшив розмір "великого зображення товару" і розмір "спливаючого зображення товару" з 700х700 до 970х970 (такий розмір оригіналів в PNG), в файлі system/library/image.php якість збереження файлів виставив 100% замість 90%. Пробував відключати webp - як не дивно, в якості суттєвої різниці при збільшенні не бачу.

І от питання... якщо збережено розмір оригінального зображення, якість збереження файлів стоїть 100%, відключено webp - то як може бути, що все одно в результаті зображення виходить значно гіршим за якістю, не таким чітким, як оригінал? Виходить, незважаючи на ці налаштування, двигун все одно суттєво жамкає оригінальне зображення.

Є ті, хто також вбачає в цьому проблему? Що можна зробити з цим?

Змінено користувачем Kostiantyn_N
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

Дивіться напевно в модифікаторі шаблону. 

01.05.2025 в 14:57, Kostiantyn_N сказал:

файлі system/library/image.php якість збереження файлів виставив 100% замість 90%.

/system/oct_***_theme.ocmod.xml

Надіслати

Ви впевнені що у вас фактично 100% стиснення застосовується?

В принципі, є дві популярні бібліотеки - GD та Imagick, але ймовірно у вас просто налаштування 100% а фактично десь в коді прописано 95 чи щось типу того. Або йде переконвертація між форматами, треба дивитись приклади.

Може у вас просто ще додаткове масштабування через браузер, типу ще на стороні клієнта йде якась додаткова обробка від шаблону або встановлений якийсь модуль кешування, який додатково переконвертує графіку.. причин багато може бути.

Надіслати

01.05.2025 в 14:57, Kostiantyn_N сказал:

Добрий день. Мені недавно встановили opencart, тема Remarket. В мене книжковий інтернет-магазин. Незадоволений якістю зображень на виході порівняно із якістю на сайті видавництва, де взято ці зображення і навіть порівняно з моїм старим діючим сайтом на іншій cms. При збільшенні зображення впадає в очі поганенька якість. Якщо літери на сторінці з текстом невеликі, читати погано.

Я збільшив розмір "великого зображення товару" і розмір "спливаючого зображення товару" з 700х700 до 970х970 (такий розмір оригіналів в PNG), в файлі system/library/image.php якість збереження файлів виставив 100% замість 90%. Пробував відключати webp - як не дивно, в якості суттєвої різниці при збільшенні не бачу.

І от питання... якщо збережено розмір оригінального зображення, якість збереження файлів стоїть 100%, відключено webp - то як може бути, що все одно в результаті зображення виходить значно гіршим за якістю, не таким чітким, як оригінал? Виходить, незважаючи на ці налаштування, двигун все одно суттєво жамкає оригінальне зображення.

Є ті, хто також вбачає в цьому проблему? Що можна зробити з цим?

https://github.com/IP-CAM/Imagick-Library-Opencart-v.2.0.x/blob/master/image.php

Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

• Ні користувачів, які переглядиють цю сторінку

• Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.