Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Модуль кешування

Recommended Posts

Спільното, прошу Вашої допомоги.
Порекомендуйте адекватний працюючий модуль кешування . Можливо не з цього форума, але щоб він дійсно працював .

Ось це лай..но не пропонуйте Jet Cache SE - кеширование, pagespeed, оптимизация для магазинов ver. 24 (SE), 44 (PRO)

Надіслати
Поділитися на інших сайтах

Вітаю спільнота
Тут проблема в самому топікпастеру
Бо він вважає що ресайзи це кеш зображень
Це помилка
Модуль до ресайзів які генерить  OPENCART не має відношення
Він тільки зменшує кількість ресайзів.
Але модуль не чарівник, якщо місця у користувача замало, то звісно буде не вистачати місця.
Але користувач чути це не хоче. Хоче когось зробити винним.
Рахувати скільки ж генерить опенкарт ресайзів опенкарт він не хоче.

Купіть місце. Перейдіть на тариф де більше місця.
Когось винним зробити, але не себе. Ще й якусь каку написати, бо чути нічого не хоче.
Ще раз, ресайзи зображень то НЕ КЕШ (як хтось обізвав це помилково)

Надіслати

27.01.2026 в 09:23, markimax сказал:

Вітаю спільнота
Тут проблема в самому топікпастеру
Бо він вважає що ресайзи це кеш зображень
Це помилка
Модуль до ресайзів які генерить  OPENCART не має відношення
Він тільки зменшує кількість ресайзів.
Але модуль не чарівник, якщо місця у користувача замало, то звісно буде не вистачати місця.
Але користувач чути це не хоче. Хоче когось зробити винним.
Купіть місце. Перейдіть на тариф де більше місця.

Я збільшив місце на хостингу на 10 + гб - результату 0
Я налаштував ресайзи через цей гівномодуль - результата 0 

Кожні 25-30 годин - сайт стає недоступним.  Звертався з цим до розробника. Окрім чухні про його супер здібності, щодного разу не побачив реальної відповіді на данну ситуацію. Від слова зовсім. Я пишу сайт лежить - " У мене супер модуль ось що він може" - отримую відповідь.
І це при умові що сплатив 40 уе за налаштування .
Без цього гівняного модуля сайт літав. Щодного разу не вимикався. Останні 2 чи 3 місяці інтернет магазин просто не працює. А розробник пише тільки про "супер здібності його модуля" . 
І навіть в цій темі розробник всунув свого носа, хоча я просив не писати про цей гівномодуль

Надіслати

Модуль не чарівник, він зменшує кількість ресайзів, але якщо у вас не вистачає навіть на 50% ресайзів ОПЕНКАРТУ, то зменшення на 30-50% не вирішить проблему.
Ще раз ! Для тих хто кидається своїм лайном.
НЕ МОДУЛЬ генерить ресайзи, а OPENCART
Ось вам кейс

Прихований текст

5255593564.jpg

А реального кешу самого модуля 100-300 Мб .. мегабайт, а не гігабайт ресайзів опенкарт
Тому що кеш модуля швидко оновлюється

Ви не плутайте ресайзи та кеш
Ви не плутайте коли у вас місця не вистачає навіть на 50% ресайзів (які ви постійно видаляли, що робити не можна, бо вони в індексі Google), то вам чарівник навіть не допоможе.
Вирахуйте скільки вам треба місця. Це дуже просто.

Надіслати

27.01.2026 в 09:37, markimax сказал:

Модуль не чарівник, він зменшує кількість ресайзів, але якщо у вас не вистачає навіть на 50% ресайзів ОПЕНКАРТУ, то зменшення на 30-50% не вирішить проблему.
Ще раз ! Для тих хто кидається своїм лайном.
НЕ МОДУЛЬ генерить ресайзи, а OPENCART
Ось вам кейс

Скрыть содержимое

5255593564.jpg

А реального кешу самого модуля 100-300 Мб .. мегабайт, а не гігабайт ресайзів опенкарт
Тому що кеш модуля швидко оновлюється

Ви не плутайте ресайзи та кеш
Ви не плутайте коли у вас місця не вистачає навіть на 50% ресайзів (які ви постійно видаляли, що робити не можна, бо вони в індексі Google), то вам чарівник навіть не допоможе.
Вирахуйте скільки вам треба місця. Це дуже просто.

Я прошу інших форумчан поділитися посиланням на адекватний нормальний модуль . 

Не потрібно мені впарювати це гівно , за котре було сплачено 69 уе. 

Єдине що можно зробити в цій ситуації - повернути мені кошти . ось це буде адекватно. 
А писати про "кейси" котрі зроблені в чат гпт не потрібно ,і це не цікаво взагалі .

Надіслати

В 27.01.2026 в 09:41, Igor1986 сказав:

Я прошу інших форумчан поділитися посиланням на адекватний нормальний модуль . 

Не потрібно мені впарювати це гівно , за котре було сплачено 69 уе. 

Єдине що можно зробити в цій ситуації - повернути мені кошти . ось це буде адекватно. 
А писати про "кейси" котрі зроблені в чат гпт не потрібно ,і це не цікаво взагалі .

Це ВАШЕ лайно, не треба їм кидатися безгрунтовно
Це ви повинні контролювати місце на диску. А не якийсь віртуальний чарівник. Модуль тут нідочого
Самі винні, але треба зробити інших.
101789 товарів (як ви написали, думаю помилилися 10к), що ви хотіли. Порахуйте скільки буде ресайзів навіть коли не 100к товарів а 10к.... навіть без WEBP, це більше 30 Гб... у вас увесь хостінг всього 30Gb... а ще WEBP як вимога Google... навіть на 10к це вже 60G, модуль вам ЗМЕНШИВ десь на 40% але це все рівно більше ваших 30G тарифу...
Але "я чути не хочу" винний той то... але не я

Надіслати

27.01.2026 в 09:52, markimax сказал:

Це ВАШЕ лайно, не треба їм кидатися безгрунтовно
Це ви повинні контролювати місце на диску. А не якийсь віртуальний чарівник. Модуль тут нідочого
Самі винні, але треба зробити інших.
101789 товарів (як ви написали, думаю помилилися 10к), що ви хотіли. Порахуйте скільки буде ресайзів навіть коли не 100к товарів а 10к.... навіть без WEBP, це більше 30 Гб... у вас увесь хостінг всього 30Gb... а ще WEBP як вимога Google... навіть на 10к це вже 60G, модуль вам ЗМЕНШИВ десь на 40% але це все рівно більше ваших 30G тарифу...
Але "я чути не хочу" винний той то... але не я

Слабо повернути кошти за модуль що не працює та кладе сайт ?

1925914388_2026-01-2709_57_40.png.ae5e63fcfa48f38c2bfe2af7aad61179.png 

Сайт мертвий , повністю

Надіслати

В 27.01.2026 в 09:41, Igor1986 сказав:

Ось вас зловлено на безгрунтовних підставах.
Це реальний користувач з форуму писав. Це підтвердить форум. Я вам посилання давав.

Надіслати

27.01.2026 в 09:58, markimax сказал:

Ось вас зловлено на безгрунтовних підставах.
Це реальний користувач з форуму писав. Це підтвердить форум. Я вам посилання давав.

Далі ? 

Як у мене сайт не працював так і не працює зараз.

Надіслати

В 27.01.2026 в 09:58, Igor1986 сказав:

Сайт мертвий , повністю

Самі винні!

Слабо порахувати та проаналізувати?! .
Якщо 10к то ресайзів буде на 60G без модуля ! З модулем 30G (зменшив вам на 50%.. ще раз ЗМЕНШИВ вам)
Якщо як ви написали 100к товарів то ваших 30G хватить то взагалі мізер
Але ви читати не хочете ніякі доводи. Винні усі навкруги але не "я"

Надіслати

В 27.01.2026 в 10:02, Igor1986 сказав:

Далі ? 

Як у мене сайт не працював так і не працює зараз.

Ну так зверніться по нормальному (а не зразу емоційно лайном кидатися)
Порахуємо разом скільки місця треба якщо модуль зменшує на 50% і все рівно не вистачає
Але ви починаєте викладати емоції необгрунтовані
Треба сісти та порахувати
Скільки товарів
Скільки вони генерують ресайзів (НЕ КЕШ ЦЕ) Їх генерує опенкарт + WEBP вимоги Google на швидкодію LCP
Скільки треба зробити комплектів щоб ще зменшити місце
Бо у вас там реально було 30+ комплектів, зменшили до +-15, може ще треба
Може у вас багато місця самі оригінали ще займають, а вже під ресайзи не вистачає

Надіслати

27.01.2026 в 10:02, markimax сказал:

Самі винні!

Слабо порахувати та проаналізувати?! .
Якщо 10к то ресайзів буде на 60G без модуля ! З модулем 30G (зменшив вам на 50%.. ще раз ЗМЕНШИВ вам)
Якщо як ви написали 100к товарів то ваших 30G хватить то взагалі мізер
Але ви читати не хочете ніякі доводи. Винні усі навкруги але не "я"

Писав про 100 000 товарів в колись, не сьогодні, не вчора, не місяць тому. 

Є скрін наразі з хостингу де все можно побачити. Якщо 100 000 твоарів займає 5 гб то далі спілкуватися немає про що.

Нагадую тема,про пошук адекватного оптимального рішення. 

Не потрібна тут істерика. 

Кошти на рахунок і допобачення , ні прощавайте. 

Я сплачував 40 уе за налаштування. Оплата є -та результат тако ж - сайт мертвий .

Не пишіть сюди, дійсно не цікаво читати про ці ресайти про 1 мільйон товарів, до сотні гб . Все , наїлись. 
Одне про що може йти мова - повернення коштів .

Надіслати

27.01.2026 в 10:06, markimax сказал:

Ну так зверніться по нормальному (а не зразу емоційно лайном кидатися)

Майже 3 місяці пишу , по нормлаьному , в приватні повідомлення .

Відповідь , ресайзи, у мене самий крутий модуль , крапка. 
Буслік все вкрав.
І кожного разу одне і теж саме, майже всі 3 місяці 

Надіслати

В 27.01.2026 в 10:06, Igor1986 сказав:

Писав про 100 000 товарів в колись, не сьогодні, не вчора, не місяць тому. 

Є скрін наразі з хостингу де все можно побачити. Якщо 100 000 твоарів займає 5 гб то далі спілкуватися немає про що.

Нагадую тема,про пошук адекватного оптимального рішення. 

Не потрібна тут істерика. 

Кошти на рахунок і допобачення , ні прощавайте. 

Я сплачував 40 уе за налаштування. Оплата є -та результат тако ж - сайт мертвий .

Не пишіть сюди, дійсно не цікаво читати про ці ресайти про 1 мільйон товарів, до сотні гб . Все , наїлись. 
Одне про що може йти мова - повернення коштів .

Істерику завели ви. Таку маячню пишете.
100к товарів (якщо точно "коли на сайті було 10 1789 товарів" (це цитата ваша)) генерує ресайзів ЗОБРАЖЕНЬ (а це не кеш) більше 200Gb
І робота була зроблена, використаного місця стало менше.
У вас було по статистиці 30+ комплектів ресайзів!
Ще раз спільнота ...30+ комплектів розмірів ресайзів
Порахуйте оригінали + скільки буде ресайзів + webp ресайзи для Google
Зменшили до 15 уніфікацією.
Те що ви не можете порахувати скільки вам треба - то винний будь хто але не ви. А винний саме ви, бо не контролюєте скільки місця вам треба.
Доводи не діють, одні емоції. "Фсьо пропало, сайт ліг" винний модуль, винний трумп, винний.. хто завгодно.
Ніяких нормальних звернень. Істерика сплошна

Надіслати

В 27.01.2026 в 10:12, Igor1986 сказав:

Майже

Знову якісь емоції. Ви порахуйте кількість ресайзів які генерить ОПЕНКАРТ
Без емоцій
Кількість товарів
Кількість комплектів розмірів
Кількість оригіналів
Кількість WEBP для Google
От порахуйте
Це дуже просто
Ви навіть знаєте про ChatGPT, він вам порахує
Будете "здивовані"
Ви звернулися в ТП.. ні.. в першу чергу лайно на вентилятор та істерика
Вам зменшили кількість ресайзів майже в два рази! Але не вистачило мабуть
Треба ще зменшувати кількість комплектів та місця більше

Надіслати

27.01.2026 в 10:14, markimax сказал:

Зменшили до 15 уніфікацією.

Абсолютна повна брехня .

Налаштування ресайзів від автора НЕ було.
Я власнимми руками, налаштував 5 уніфікованих ресайзів. 
Скажу більше, навіть цей пункт ресайзів в модулі був вимкнутий ( не працював) після налаштування автором.

27.01.2026 в 10:14, markimax сказал:

Істерику завели ви. Таку маячню пишете.

Напевно лікарі кажуть що все, таблетки вам не допоможуть. 
У мене інтернет магазин. 
Я проплатив офіційно через форум гроші щоб пришвидшити завантаження магазина. 
Інтернет магазин не працює. Не приносить жодної копійки. Тільки оплата за хостинг та домен. 
До встанволення модуля кешування - було все чудово. Працювало все відмінно.
З урахуванням того, що планували збільшити кількість товарних позицій - попередньо подбали про модуль кешування , щоб сайт працював швидко та комфортно для користувача.

Все дуже просто. Є оплата - повинен бути результат. Його немає.

Надіслати

В 27.01.2026 в 10:20, Igor1986 сказав:

Абсолютна повна брехня .

Налаштування ресайзів від автора НЕ було.
Я власнимми руками, налаштував 5 уніфікованих ресайзів. 

Коли я зайшов перевірити по старим доступам що ж там
Там була статистика що комплектів 30+, а зменшено було до 15
Але ж ви ж зразу доступи закрили
Тобто ТП не треба, пішла істерика

В 27.01.2026 в 10:20, Igor1986 сказав:

До встанволення модуля кешування - було все чудово. Працювало все відмінно.

Звісно! Видаляючи постіно ресайзи (що робити не можна).
Звісно щоб була добра оцінка в Core Web Vitals (що йде в аналітику та впливає на SEO!) а саме LCP потрібно що.. так вимога Google  - WEBP
WEBP (додає кількість ресайзів в два рази!)  роблять усі навіть БЕЗ модуля, це вже навіть в шаблонах започаткували!
Але "ніт"! Винні усі навкруги...
А після зменшення комплектів видаляли ресайзи взагалі.. може у вас там старе сміття...
Ніт - зразу лайно на вентилятор та істерика

Надіслати

Ось що я рекомендую
Видалити усі ресайзи (там ще й + мабуть сміття старе)
Подівитися місце та кількість оригіналів
Помножити на кількість комплектів ресайзів що генерує опенкарт (в модулі є статистика цього, бо багато генеруються лівих комплектів модулями різними та шаблонами)
Помножити на два, бо webp вимога Google (для SEO), у вас +- вийде кількість місця що вам треба (виходячи з середнього 50-100кб зображення)
А поітм вже зменшувати кількість комплектів ресайзів.. якщо зменшити в два рази, десь на 40% буде вимагати менше місця
Не вистачає тарифу.. ще зменшувати комплекти
Все легко прорахувати

Надіслати

27.01.2026 в 10:27, markimax сказал:

Коли я зайшов перевірити по старим доступам що ж там
Там була статистика що комплектів 30+, а зменшено було до 15
Але ж ви ж зразу доступи закрили
Тобто ТП не треба, пішла істерика

????
Закрив доступ  - все вірно. Ви хто ? Співласник сайта ? Можливо сайт ваш ?  Я перепрошую, ви адекватно пишите це ? 
Тобто без згоди власника, ви планували заходити на сайт коли завгодно і на це ще ображаєтесь ( або виказуєте якусь незадоволенність) ? 

З 26 грудня - 5 комплектів 

Змінено користувачем Igor1986
Надіслати

27.01.2026 в 10:27, markimax сказал:

Ніт - зразу лайно на вентилятор та істерика

Дійсно ? Істерика ? 
Після покупки вашого лайна, я втратив сайт та продажі.  Це перше, я вже писав про це.
Друге - істерика була у вас , коли писали мені в приватні повідомлення лікбез на , мабуть 3 аркуши А4, про найкращій модуль у світі, та як Буслік його вкрав. 
А я у відповідь написав - навіщо мені ця інформація що хто у кого "крав". 
Але напевно ви вкрали у Бусліка, бо навіть годину назад мені у приватні написали що Буслік "голубий" білороус, хоча знову , я про це не питав )))))
Пукан горить постійно. Купіть мазь якусь , бо це погано закінчиться. Напевно батьки вас в дитинстві не хвалили ( але це вже ваші сімейні справи)
І замість того, щоб доказувати, що у вас супер шляпний кешувальник , потрібно робити те за що взяли кошти. 
В чому питання - поверніть оплату, скасуйте ліцензію. Та й все. 
В цій темі 2 десятки повідомлень - окрім підгорання недоавтора від свого гнівняного модуля -більше нічого не відбувається. 
У мені сайт не працює.
Жоден з форумчан не порекомендував надійний модуль кешування .
Автор недомодуля морозиться від згадування про повернення коштів.

Надіслати

В 27.01.2026 в 10:43, Igor1986 сказав:

????
Закрив доступ  - все вірно. Ви хто ? Співласник сайта ? Можливо сайт ваш ?  Я перепрошую, ви адекватно пишите це ? 
Тобто без згоди власника, ви планували заходити на сайт коли завгодно і на це ще ображаєтесь ( або виказуєте якусь незадоволенність) ? 

З 26 грудня - 5 комплектів 

Ви доступ не закрили, це ознака довіри ТП. Якщо закрили - ну то ваша звісно справа. Але потім не кидайте лайно на вентилятор
Ви може просто не видалили ресайзи сміття старе. І все... отак банально
І я не можу перевірити без доступів. Те що зменшує місце кількість комплекті ресайзів то це факт доведений технічно усіма.
Вам замість істерики треба звернення в ТП про допомогу

Як порахувати

Ось

В 27.01.2026 в 10:39, markimax сказав:

Ось що я рекомендую
Помножити на кількість комплектів ресайзів що генерує опенкарт (в модулі є статистика цього, бо багато генеруються лівих комплектів модулями різними та шаблонами)
Помножити на два, бо webp вимога Google (для SEO), у вас +- вийде кількість місця що вам треба (виходячи з середнього 50-100кб зображення)
А поітм вже зменшувати кількість комплектів ресайзів.. якщо зменшити в два рази, десь на 40% буде вимагати менше місця
Все легко прорахувати

На рахунок буслік.. та не було в нього WEBP просто та все. Що усе з3.14здив я писав в адміністрацію форуму... так все під копірку налаштування (навіть є "імпорт" налаштувань з джет кешу!).. але код сам змінений (хто б сумнівався щоб не попалитися), тобто випустив в новій версії модифікатор, опа.. в новій його він з'явився. Усі поля налаштувань під копірку. Те що русня та біломоскалі 3.14дори - та це доведений факт

Надіслати

В 27.01.2026 в 10:53, Igor1986 сказав:

В чому питання - поверніть оплату, скасуйте ліцензію. Та й все. 

Робота виконана! Час витрачений. Результат позитивний є. А проблема не по вині модуля. Це ви не можете прорахувати сікльки треба вам місця. В ТП не звернулися, хоча це навіть не питання по модулю!

Надіслати

Якщо у вас недостатньо місця на сайті, вам треба не модуль кешування, а спочатку оптимізувати оригінали, потім зменшити кількість ресайзів, пройтись по всім контролерам в модулях та файлах шаблону, і зібрати усі $this->model_tool_image->resize, потім обрати необхідну і достатню кількість розмірів зображень(десктоп, мобайл для галерей, для списків товарів, для карточки та інших місць), і переписати аргументи цього метода усюди. А ще глянуть у самій моделі, вона ресайзить із 80% якості, або лишає 100%. 

Потім видалити ресайзи ну і подивитись скільки вийде. 
В мене на двох сайтах було 28Гб, ручками ось так зменшив до 19Гб. 

Я без модулів кешування якось живу. Зробити логування на сайті запитів до бази ось тут public function query($sql) { , і зібрати які більше 100мс. Потім пройтись по ним explain і подивитись як їх можна покращити (індекси, ключі, і інші налаштування бази).

Когось кладемо в кеш ( $this->cache->set( )надовго, когось взагалі не кладемо, але більшість не тільки можна, але ї треба переробити, до того як ви то покладете в кеш, бо всеодно воно хоча б раз але буде викликатись(деякі результати краще класти в якусь базу, ніж кожного разу агрегувати), але то треба дивитись щоб до тих моделей ніякий окмод не чіплявся, якщо чіпляється, то робити в моделі новий метод, а в контроллері який чіплявся к модифікованій моделі робити виклик вашого оптимізованого запроса, не те що воно там намодифікувало.

То робота, причому велика.

Надіслати

27.01.2026 в 10:39, markimax сказал:

Ось що я рекомендую
Все легко прорахувати

Відверто, дуже цікаво це все . Рекомендації всякі там.  

Сайт не працює взагалі! Тобто - абсолютно !
Це я писав разів 40 тільки в цій темі. 
Взагалі, нічого не відкривається. 
Коли заходишь за url - купа букв і все .
Так що ваші рекомендації можемо написати на аркуші та викинути в сміттєвий бак, допоки не відкриєтся адмінка сайта 

Надіслати

В 27.01.2026 в 11:09, niger сказав:

Якщо у вас недостатньо місця на сайті, вам треба не модуль кешування, а спочатку оптимізувати оригінали, потім зменшити кількість ресайзів, пройтись по всім контролерам в модулях та файлах шаблону, і зібрати усі $this->model_tool_image->resize, потім обрати необхідну і достатню кількість розмірів зображень(десктоп, мобайл для галерей, для списків товарів, для карточки та інших місць), і переписати аргументи цього метода усюди. А ще глянуть у самій моделі, вона ресайзить із 80% якості, або лишає 100%. 

Потім видалити ресайзи ну і подивитись скільки вийде. 
В мене на двох сайтах було 28Гб, ручками ось так зменшив до 19Гб. 

Ну так про що й пишу! Це не залежить від модуля кешування
Ресайзи генерує опенкарт.
WEBP - це вимога Google, щоб LCP в аналітиці був в межах

Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

• Ні користувачів, які переглядиють цю сторінку
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.