Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

OpenCart + Symfony

markimax

OpenCart + Symfony?  

23 голоси

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Будь ласка, увійдіть або зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Recommended Posts

Вітаю
Усі бачили цю маячню від Даніеля?
Він в крайності кидається ...
Взагалі хоче похоронити OpenCart
"Хочеш"... та зроби окремо "свій" SymfonyCart та не за... просто окремо від OpenCart та назви його SymfonyCart 
Зараз тренд що усі відходять від FW, цьому .... в макітру прийшла "геніальна думка" OpenCart + Symfony

https://github.com/opencart/opencart/discussions/15182

Надіслати
Поділитися на інших сайтах

В 02.11.2025 в 21:58, Kamaz сказав:

А який сенс з цього?

Остаточно поховати опенкарт

Зараз тенденція така, що всі відходять від фреймворків, бо це обмеження і кордони.
OpenCart хорош саме тим, що він гнучкий.
Не потрібно ніяких FW, OpenCart вже сам по собі майже FW.
Якась маячня. Даніель викинув ocmod, "переробив" код (4.0) … OpenCart втратив частину розробників і ринку.
Тепер FW… я кажу - категорично ні.

Біда фреймворку Symfony для OpenCart у кількох речах:
Перевантаженість.
Зайва структура.
Падіння продуктивності.
Складність адаптації розробників.
Втрата філософії OpenCart.

Фреймворк обмежує рамками. Диктує свою архітектуру. Втрачається гнучкість. Рамки мислення.
OpenCart має зовсім іншу філософію: простота, гнучкість і швидкість змін.

Даніель, просто оптимізуй архітектуру OpenCart правильно.

Фреймворк накладає межі, які суперечать самій суті OpenCart. Те, що в OpenCart робиться в одному контролері за хвилину, у Symfony тягне за собою десятки сервісів, ін’єкцій і кешів. У результаті - більше коду, більше точок відмови, менше контролю.

P.S. Даніель, якщо ти справді цього хочеш, тоді не ламай OpenCart (don’t break OpenCart) - зроби повністю окремий проєкт, окрему CMS під назвою SymCart. Нехай живе власним життям, зі своєю структурою, стандартами і філософією. OpenCart повинен залишатися легким, гнучким, відкритим і швидким.

OpenCart не потребує зовнішнього фреймворку. Його треба оптимізувати вірно (а там ще багато чого треба оптимізовувати, бо Даніель там налажав будь здоров), а не "втискати у Symfony-корсет"

OpenCart + Symfony = колючий дріт. Все рівно що їжака "натягнути" на змію...

Don’t break OpenCart

Прихований текст

48373704-90ba-48cc-9869-02d8ed061ebe.png

• +1 1
Надіслати

02.11.2025 в 22:03, markimax сказал:

Остаточно поховати опенкарт

Зараз тенденція така, що всі відходять від фреймворків, бо це обмеження і кордони.
OpenCart хорош саме тим, що він гнучкий.
Не потрібно ніяких FW, OpenCart вже сам по собі майже FW.
Якась маячня. Даніель викинув ocmod, "переробив" код (4.0) … OpenCart втратив частину розробників і ринку.
Тепер FW… я кажу - категорично ні.

Біда фреймворку Symfony для OpenCart у кількох речах:
Перевантаженість.
Зайва структура.
Падіння продуктивності.
Складність адаптації розробників.
Втрата філософії OpenCart.

Фреймворк обмежує рамками. Диктує свою архітектуру. Втрачається гнучкість. Рамки мислення.
OpenCart має зовсім іншу філософію: простота, гнучкість і швидкість змін.

Даніель, просто оптимізуй архітектуру OpenCart правильно.

Фреймворк накладає межі, які суперечать самій суті OpenCart. Те, що в OpenCart робиться в одному контролері за хвилину, у Symfony тягне за собою десятки сервісів, ін’єкцій і кешів. У результаті - більше коду, більше точок відмови, менше контролю.

P.S. Даніель, якщо ти справді цього хочеш, тоді не ламай OpenCart (don’t break OpenCart) - зроби повністю окремий проєкт, окрему CMS під назвою SymCart. Нехай живе власним життям, зі своєю структурою, стандартами і філософією. OpenCart повинен залишатися легким, гнучким, відкритим і швидким.

OpenCart не потребує зовнішнього фреймворку. Його треба оптимізувати вірно (а там ще багато чого треба оптимізовувати, бо Даніель там налажав будь здоров), а не "втискати у Symfony-корсет"

OpenCart + Symfony = колючий дріт. Все рівно що їжака "натягнути" на змію...

Don’t break OpenCart

Показать содержимое

48373704-90ba-48cc-9869-02d8ed061ebe.png

Symfony один из самых сложных фреймворков для PHP, который не очень популярный. Хороших программистов на Symfony в мире не так уж много. Учить ради пары десятков продаж модулей никто не захочет. Значит модулей будет мало, совместимость вся нарушится. Полезут новые баги, которые в Symfony не так легко отлавливаются. Мое мнение - это можно сразу менять CMS, если дальше OC будет так развиваться.

Уже лучше бы взял Laravel с каким-нибудь vue.js, может что-то дельное появилось. И назвал ее не OpenCart, а как-то по другому

• +1 2
Надіслати

В 03.11.2025 в 09:52, kJlukOo сказав:

опенкарт может стать чище и красивее за счет симфони

"Чіщє"... :-D
Та це костиль на костилі. "Ой тут не описали, давайте ще шар накинемо". При красивому ядрі накидали поверх купу шарів костилів
Подивіться Престашоп... чули про таке.... ось вони додали Simfony... і вже давно. І це жах. Де та Преста... отам буде і OpenCart разов з Simfony
Якщо з Simfony "чіщє", що ж ви тут робите. Чому не престашоп досі? (сарказм звісно)
А ось щоб код OpenCart став чистіще, то це треба Даніеля "бомбити" ... так, доволі багато він бруду залишив. Чого тільки коштують "простирадла" в index (які до речі легко міняються на методи (ланцюговим викликом і на які потім прекрасно лягають події без очікування закінчиння коду простирадла), причому зі збереженням сумісництва, навіть ocmod)

Надіслати

На Symfony є польський Sylius, не знаю куди там Деніель розігнався але потяг вже давно поїхав без нього. Всі сидять на форках двійки, бо на ній закінчився компроміс простота/надійність властивих класичному OpenCart. Стосовно "покращень" то краще б зробили InnoDB і зовнішні ключі.

Надіслати

03.11.2025 в 09:37, DockerCart сказал:

Symfony один из самых сложных фреймворков для PHP, который не очень популярный. Хороших программистов на Symfony в мире не так уж много. Учить ради пары десятков продаж модулей никто не захочет. Значит модулей будет мало, совместимость вся нарушится. Полезут новые баги, которые в Symfony не так легко отлавливаются. Мое мнение - это можно сразу менять CMS, если дальше OC будет так развиваться.

Уже лучше бы взял Laravel с каким-нибудь vue.js, может что-то дельное появилось. И назвал ее не OpenCart, а как-то по другому

я тільки що відписав у тій вітці майже те саме))

Цитата

...
BUT Symfony? It’s a solid framework, sure, but it’s very complex for most OpenCart developers and users, hard to learn, and nowhere near as popular as Laravel.

For OpenCart, something like CodeIgniter, Yii, or even a micro-framework you could learn in a week (instead of six months like Symfony) makes way more sense.

So yeah — moving OpenCart to a framework? Absolutely. Moving it to Symfony? Highly questionable.

Я дійсно думаю, що перевести опенкарт на якийсь дуже простий, легкий та швидкий фреймворк це було би дуже гарним рішенням, тільки робити це потрібно було років 7-8 тому.. зараз вже мабуть надто пізно. Але ніяк не симфоні. 

Але я думаю, що то просто окремий проект, хтось по своїй ініціативі переніс якийсь функціонал опенкарту та симфоні і нікуди опенкарт зі своїм окмодом не дінеться))) 

Надіслати

03.11.2025 в 17:00, sv2109 сказал:

я тільки що відписав у тій вітці майже те саме))

Я дійсно думаю, що перевести опенкарт на якийсь дуже простий, легкий та швидкий фреймворк це було би дуже гарним рішенням, тільки робити це потрібно було років 7-8 тому.. зараз вже мабуть надто пізно. Але ніяк не симфоні. 

Але я думаю, що то просто окремий проект, хтось по своїй ініціативі переніс якийсь функціонал опенкарту та симфоні і нікуди опенкарт зі своїм окмодом не дінеться))) 

Да, 100%. OC 2 можно было бы на фреймворке сделать, когда популярность высокая была. Ну или OC 3. Сейчас прикручивать фреймворк - это убить всю обратную совместимость. Модули никто не захочет переписывать

Надіслати

03.11.2025 в 17:00, sv2109 сказал:

що я і написав вище, розслабтеся))

Цитата

Daniel Kerr
Don't worry we are not replacing opencart framework. The above site was created by by some one using opencart to build a sass based cart system. It won't be released as an open source project.

Надіслати

03.11.2025 в 17:08, sv2109 сказал:

що я і написав вище, розслабтеся))

треба було дочекатися начальника транспортного цеху

• +1 2
Надіслати

В 03.11.2025 в 17:12, chukcha сказав:

треба було дочекатися начальника транспортного цеху

Та да, він же ж головний..." підняли "волну"" )))
Але треба було, щоб не "розслаблявся"

Надіслати

@3DO Ви все правильно написали, дарма видалили повідомлення. Ви попали у саму суть проблеми, але для того, щоб не було ситуації, коли один модуль взагалі не здає про існування іншого, що створює купу конфліктів та виливається у чималу суму $ для користувачів щоб усе виправити та налаштувати.. потрібна перш за все нормальна система розширень (а найпростіший спосіб для цього це якраз і є фреймворк) у якій би не було місця таким недорішенням як ocmod через який більшість подібних проблем і виникає. Бо неможливо побудувати гарну систему розширень (яка критично! необхідна для нормальної cms) на подібних примітивних рішеннях. 

Але про що це я? Для більшості розробників опенкарту опенкарт та сам ocmod це супер класна, практично ідеальна система і навіть цілий "фреймворк" і нічого тут міняти не треба бо все і так супер.. от тільки цей "супер класний та ідеальний фреймворк" став майже у 10 разів менше популярний за останні 10 років.. бо користувачі чомусь обирають інші "диряві костилі" ніж цей "супер фреймворк".. 

Надіслати

В 06.11.2025 в 09:37, sv2109 сказав:

@3DO .. 

Що ви верзете. Річ не про FW. Причому тут FW, тим паче костилі Сімфоні (так, це костильний FW..."тут не описали, давайте накладемо шар л..на", а тут "забули, о давайте ще шар "накладемо"). Ви в курсі що зараз тренд відмовлятися від тяжких FW, котрі тягнуть зайву структуру. Ні? Ну так живіть з цим в неандертальському столітті. Усі пишуть давно не на jQuery, викидують завий код bootstrap. А ви хочете використовувати "зайве гальмо". 
Ок, (з сарказмов), а що ви тут тоді робите? Престашоп використовує Сімфоні. Друпал використовує Сімфоні... і де вони.. ааа.. в дупі. Скільки мав Drupal ринку... і що його поховало... так, "ваш" улюблений костиль - Сімфоні. Те саме з Престою. Не можу зрозуміти вас. Якщо ви так любите Сімфоні, чому тоді опенкарт, а не преста?
ocmod ... якщо ви не розумієте цей інструментарій не верзіть маячню

Прихований текст

Хто застосовують “патчі” коду через XML (вставки/заміни по селекторах, xpath, reference-ідентифікаторах):

• OpenCart - OCMOD

• Magento 2 - layout XML, etc/di.xml, etc/events.xml (вимикають/переміщують/перевизначають блоки та залежності)

• Odoo - XML views із <xpath> (insert/replace/attributes для форм/списків/меню)

• Android (AOSP) - RRO/overlay ресурси в XML (перекривають існуючі layout/values без перекомпіляції базового APK)

• ASP.NET/.NET - Web.config трансформи (XDT) як XML-патч на конфіги для різних середовищ

• Oracle WebLogic - deployment plan.xml, що патчить дескриптори застосунку

• Eclipse/OSGi - fragment-плагіни + plugin.xml для “патчів” існуючих бандлів

• LibreOffice/OpenOffice - конфіг .xcu/.xcs, шаринг і мердж XML налаштувань

• NETCONF/YANG (мережеве обладнання Cisco/Juniper та ін.) - XML edit-config / YANG-Patch операції по XPath

• RimWorld моддинг - XML PatchOperations (xpath-вставки/видалення в defs)

• ...

• ...

• ...

Надіслати

:-D саме тому я майже нічого і не пишу тут на форумі, бо сперечатися та щось доводити людям, для яких опенкарт це вершина ідеальної архітектури і будь-яка її зміна це посягання на святе, а всі сучасні фреймворки на інші рішення  це костилі)))  - просто марна трата часу. 

Надіслати

В 06.11.2025 в 12:20, sv2109 сказав:

:-D саме тому я майже нічого і не пишу тут на форумі, бо сперечатися та щось доводити людям, для яких опенкарт це вершина ідеальної архітектури і будь-яка її зміна це посягання на святе, а всі сучасні фреймворки на інші рішення  це костилі)))  - просто марна трата часу. 

Ну і добре. А то "ми" зі знанням (та досвідом роботи) усіх відомих популярних CMS (до речі я до Opencart плотно "сидів" на Magento.. і привіт від Magento xml зміни поведінки об'єктів аля ocmod), досвідом праці на відомих мовах програмування (навіть ASM та перфокарт), якось не "знаємо" про FW...Знаємо, якось в "дитинстві" захоплювалися навіть. Але "пройшли" цей шлях, та зрозуміли що "це". 
І ви покажите краще сучасне рішення e-commerce? Мабуть PrestaShop з Simfony як двіжок :-D
Ідеального нічого не буває. А FW це обмеження. А Simfony тим паче, це взагалі костильні "шари лайна". Symfony - це фактично фреймворк поверх фреймворку (php ;) ), тільки для того, щоб усе робити через свої "шестерні" (чи свої костилі скоріше), замість прямої роботи з тим, що PHP і так уміє (Symfony - це як ставити коробку передач між руками та виделкою, щоб "безпечніше" їсти).
Я б з OpenCart навіть jQuery (чим нативний JS не подобається?) та bootstrap зайві тягарі прибрав. Хоче розробник bootstrap - підключай, в Opencart addStyle, addLink є

Надіслати

🧩 Хронологія

• 2011 р. – рішення: “Drupal 8 буде на Symfony 2”.

• 2012 р. – старт розробки ядра на Symfony.

• 2015 р. – реліз Drupal 8, повністю побудований на компонентній архітектурі Symfony.

• Усе, що працювало в Drupal 7 (хуки, procedural PHP), стало несумісним.

А ось і графік ринку Drupal

зображення.png

Трохи "задіяв" Штучного Ідіота (ШІ)...
Майже такий самий графік співпадає з датами
Prestashop + Simfony
OpenCart + TWIG + 4.0 (without ocmod)

Історія PrestaShop, OpenCart і Drupal — одна й та сама:
Кардинальна зміна архітектури без зворотної сумісності вбиває екосистему.

З цим і живіть...
Don`t break OpenCart!

Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

• Ні користувачів, які переглядиють цю сторінку
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.