Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Округлення цін при використанні акцій та купонів

Flint2000

Recommended Posts

Вітаю. Раніше подібне питання не поставало, так як ніхто не фіскалізував замовлення в опенкарті, але зараз виявилося, що при використанні купонів з %, або знижки від кількості у % ціни формуються з копійками. В результаті на суму 2090 грн зі знижкою в 15% виходить 1776,5, але у нас стоять налаштування в опнкарті з округленням до гривні. Що виходить, що знижка у нас не 313.5 грн, а заокруглюється до 314 грн, сума до оплати не 1776,5 грн, а 1777 грн. 2090 - 314 = 1776 -  і ось ця гривня "гуляє" і не дає чекбоксу пробити чек. Підкажіть будь ласка, в яких файлах потрібно вносити правки? Чи може хто стикався з такою ситуацією і як її вирішив?

Надіслати
Поділитися на інших сайтах

В 29.11.2023 в 18:43, Flint2000 сказав:

але у нас стоять налаштування в опнкарті з округленням до гривні

Кількість знаків після коми у валюти?

Надіслати

В 29.11.2023 в 20:09, PaulKravchenko сказав:

Кількість знаків після коми у валюти?

Зараз 2 знаки, бо не пробивалися чеки. А потрібно без знаків. Вище описана ситуація якраз у випадку без знаків після коми

Надіслати

Вам простіше буде у каталозі приховати знаки після коми ніж переписувати всюди підрахунок за умови використання купонів у відсотках.

Як мінімум переписувати:

catalog/controller/checkout/cart.php
catalog/controller/checkout/checkout.php
system/library/cart/cart.php
system/library/cart/currency.php
system/library/cart/tax.php

Надіслати

В 29.11.2023 в 20:35, PaulKravchenko сказав:

Вам простіше буде у каталозі приховати знаки після коми ніж переписувати всюди підрахунок за умови використання купонів у відсотках.

Як мінімум переписувати:

catalog/controller/checkout/cart.php
catalog/controller/checkout/checkout.php
system/library/cart/cart.php
system/library/cart/currency.php
system/library/cart/tax.php

Ви маєте на увазі приховати стилями?

Надіслати

В 29.11.2023 в 19:46, Flint2000 сказав:

Ви маєте на увазі приховати стилями?

Хоч як, можна і в шаблоні товару (категорії, модулів, тобто там де виводиться ціна) замість {{ price }} зробити щось таке:

{{ price|number_format(0, '', '') }}

Або так:

{{ price|replace({'.00':''}) }}

Надіслати

@PaulKravchenko Ну в мене 2.3 версія, але все ж таки думаю, це не варіант, бо візуально для клієнта буде одна сума, а по оплаті та в чеку інша, з копійками

Надіслати

В 29.11.2023 в 21:21, Flint2000 сказав:

думаю, це не варіант, бо візуально для клієнта буде одна сума, а по оплаті та в чеку інша, з копійками

Візуально буде без .00 але з .50 як при оформленні, при оплаті так і в чеку, якщо зробити так:

<file path="catalog/view/theme/*/template/{account/*,checkout/*,extension/module/*,extension/payment/*,product/*}.tpl">
    <operation error="skip">
      <search><![CDATA[<?php echo $price; ?>]]></search>
      <add position="replace"><![CDATA[<?php echo preg_replace('/\.00/', '', $price); ?>]]></add>
    </operation>
    <operation error="skip">
      <search><![CDATA[<?php echo $product['price']; ?>]]></search>
      <add position="replace"><![CDATA[<?php echo preg_replace('/\.00/', '', $product['price']); ?>]]></add>
    </operation>
  </file>

Ви ж просто замынюєте .00 на нічого)

Так само можна зробити і з $product['total'], тощо

Я вважаю, що це буде краще ніж переписування функції підрахунку та округлення.

Надіслати

В 29.11.2023 в 21:58, chukcha сказав:

а звідки .50? якщо все підлягає округленню?

В 29.11.2023 в 19:26, Flint2000 сказав:

Зараз 2 знаки, бо не пробивалися чеки. А потрібно без знаків.

Тобто на разі немає округлення тому, що повернули 2 знаки після коми, а було коли ставили 0 знаків. Якщо я вірно зрозумів)

І я пропоную залишити два знаки після коми, але приховати у шаблонах нулі після коми.

Надіслати

В 29.11.2023 в 23:00, PaulKravchenko сказав:

Тобто на разі немає округлення тому, що повернули 2 знаки після коми, а було коли ставили 0 знаків. Якщо я вірно зрозумів)

І я пропоную залишити два знаки після коми, але приховати у шаблонах нулі після коми.

Я думаю, це не варіант. Людина розраховується онлайн, йому пробиває з 50 копійками, а під час оформлення замовлення там кругла сума до гривні

Надіслати

В 29.11.2023 в 22:58, chukcha сказав:

а звідки .50? якщо все підлягає округленню?

В першому пості я розписав що і як відбувається. Знижка округлюється др більшого і загальна сума округлюється до більшого. В результаті гривня на решту і чекбокс не робить чек 

Надіслати

Ви не бачите, що будуть приховані тільки нулі?.. Копійки будуть показані, на вашому прикладі людина буде бачити суму 1776.50, а не 1776, як ви чомусь думаєте. При цьому ціна буде показана 2090 замість 2090.00.

Але якщо не підходить, то діло ваше...

Надіслати

29.11.2023 в 23:20, Flint2000 сказал:

В першому пості я розписав що і як відбувається. Знижка округлюється др більшого і загальна сума округлюється до більшого. В результаті гривня на решту і чекбокс не робить чек 

Як ви думаєте чому decimal(15,4)

Тому треба скорегувати для умов ПРРО

Надіслати

@PaulKravchenko Я дуже вдячний за поради і за дискусію, але як на мене це "костиль"

Надіслати

В 29.11.2023 в 23:26, chukcha сказав:

Тому треба скорегувати для умов ПРРО

Тому я і запитував, де потрібно вносити правки щодо заокруглення, щоб це скорегувати. Чи ви маєте на увазі сам модуль з фіскалізації?

Надіслати

Я не можу сказати, бо не знаю усю логістику
можливо потрібен якийсь "коригувальник"

У вас покупка, оплата, чек

Надіслати

В 29.11.2023 в 23:35, chukcha сказав:

У вас покупка, оплата, чек

Саме так. Додавання товару в кошик, застосування купону на знижку, онлайн оплата, фіскалізація чеку. Ось на скіні Всього 1777 (з копійками 1776.50) грн, а знижка 314 (з копійками 313.50). Онлайн оплата проходить саме 1777, а фіскалізувати не дає, бо 2090 - 314 = 1776

Прихований текст

image.thumb.png.de20215a1cc90c30e2e6a1e58c108656.png

Надіслати

В 30.11.2023 в 11:24, chukcha сказав:

как вариант в model/extension/total/total не делать округление в нужную сторону

Не працює, в тотал вже приходить заокруглена сума

Надіслати

30.11.2023 в 12:12, Flint2000 сказал:

Не працює, в тотал вже приходить заокруглена сума

там можна отримати усі

масив total

Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

• Ні користувачів, які переглядиють цю сторінку
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.