Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

markimax

Користувачі
  • Публікації

    19 942
  • З нами

  • Відвідування

Коментарі блогу, опубліковані користувачем markimax

  1. В 06.10.2023 в 19:20, ocdev_pro сказав:

    По зп, ты с этими никак не сталкивался и западный рынок тебе не знаком, это сразу видно, говоришь только на основе того, что выдаёт тебе гугл.

    Звідки така "впевненість"? Ми що знайомі та поряд працюємо в офісі. ))) Побільше тебе знаю і маю досвід. Я там вище писав про західні магазини на опенкарт з багатомільйонними (десятками млн) $ оборотами не просто так ;) Бо я працював з ними. (це до речі окрема тема, що вони там чудять "без баяну".. то жах... наприклад, модулі вони принципово не купляють....питаю "чому" ...wtf...ви ж костилями (а модулі на багато порядків краще) все робите... відповідь мене збентежила... тому що якщо  почнемо купляти модулі, які кращі... нас звільнять :roll:, тому керівник проекту нас "навантажує" робити костилі... щоб раптом що, якийсь дідлайн він сам його не закривав... "завіса" :?. Ось такий в них "корпоративний стиль"... тому і шарашуть на костилях та обирають типу чогось на Laravel чи іншому FW)
    В Laravel вразливостей навіть більше. В опенкарт їх нема.

    Цитата

    Вам ехать или шашечки!? Ты так говоришь как будто не понимаешь, что "западные партнеры" и сам аппарат президента не делает деньги на украинском горе.

    Все зрозуміло. "гроші не пахнуть", "3.14ри мьішибратья" та їх ІПСО розум тобі "забила" (PS зауважу... воює в окопах не ху#ло, гвалтовали в Бучі не ху#ло, в Грозі вбили мирних селян не ху#ло,  FPV дрони збирає не ху#ло.. програмує крилаті ракети та шахеди не ху#ло, а 3.14ри мьішибратья - "програмісти"... давайте на українському форумі дозволимо їм "гроші" заробляти модулі продавати, щоб вони йшли на вбивство українців... ну це 3.14ць "мисля" в тебе, я в ..ах... шоці)

    • +1 6
  2. В 06.10.2023 в 15:31, ocdev_pro сказав:

    Ну и еще не 1 большая компания не хочет связываться с подобным OpenSource продуктом.

    Стопіт ))) Мені подобаються люди, котрі самі собі суперечать ))) А Laravel вибачте який продукт .. OpenSource. Питань більше нема.
    І пропрієтарне ПЗ це "уніфікція" ) Перший раз таке чую. Все навпаки. Це як раз фрагментація системи.
    На рахунок вакансій, зп та т п  маячня. Що Laravel що опенкарт нема значення для фахівця програміста. Питання... скільки тобі треба часу щоб наприклад програмувати використовуючи Laravel на рівні, наприклад, middle ;) Відповідь очевидна. Отож.

    В 06.10.2023 в 15:47, ocdev_pro сказав:

    Это была ошибка самого форума, ... Да война, личная не приязнь, обиды, но бизнес есть бизнес, а не хобби для удовольствия, от успешности площадки зависят другие люди.

    Піди ще 3.14ам снаряди піднось, та "донать" їм, щоб вони більше вбивали українців, як в Бучі чи Грозі чи.... Все зрозуміло з тобою - "гроші не пахнуть". Моральних принципів null. І нікуди форум "не уходить". Не сподівайся на це.

    • +1 2
  3. В 06.10.2023 в 11:09, Vladzimir сказав:

     FlyPage?

    А де ви там бачили FlyPage?
    Щось я не бачу на жодному їх маркету його ;) Мабуть так треба власникам магазинів

    В 06.10.2023 в 11:24, spectre сказав:

    Все будет со временем, симпл сколько лет 10 делался)

    я посмотрел последние много страниц на лайве, там нет ровно ничего чего бы не хватало, вот вообще тупо ничего

     

    Simple робився більше 10 років, звісно там буде трохи більше функціонала
    onepage-у тільки .. 1 рік...  Але Олексій я бачу працює над поліпшенням постійно. І зауважу функціонала onepage буде досить для 99% власників магазинів
     

  4. В 06.10.2023 в 10:58, Vladzimir сказав:

     

    Зв'язок є, і причому прямий. Модулі з РФ зняті з продажів, а адекватних альтернатив немає.

     

    Як немає. Є альтернативи. Simple не було. Олексій зробив, і далі розвиває, оновлення велике вийшло ось недавно. Не бачу більше якихось модулів, які б потребували власники магазинів, яких нема на форумі. Можете привести приклади які модулі дуже потрібні власникам магазинів, а на форумі їх нема чи зняті з продажу? Зробимо, якщо є велика потреба :-D
    На рахунок модерації... ну мабуть це було влітку. В відпустках були. Мені "вивід" робили більше місяця (а зазвичай набагато швидше)

  5. В 06.10.2023 в 10:41, Vladzimir сказав:

    І зараз на форумі дуже добре видно стагнацію опенкарту. Нові модулі майже не з'являються. Останній був доданий більше двох місяців тому!

    А причому тут "нові" модулі. Не бачу зв'язку.
    По перше вже дуже багато модулів на різний смак (причому в інтерпретаціях різних розробників) і що ... "вєлік" винаходити?
    Що "ринок" потребує - то і роблять. А ринок модулів - перенасичений.
    По друге багато розробників хто в ЗСУ, хто "виїхав", хто ...

  6. В 05.10.2023 в 23:24, ocdev_pro сказав:

    Если смотреть со стороны финансов, не будем брать запад, там совсем другая, берем европу, зп на Laravel 3-6к евро, при работе на компанию 8 часов без головной боли.

    Не згоден взагалі з тобою. Як раз на опенкарт є і великі магазини з багатомільйонними  оборотами грошей $ ...  і є  "домашні".
    А чому ..  ти таке питання не задавав собі. А тому що він легкий в освоєнні та уніфіковано-стандартизований, з купою тем, модулів та т п, на відміну від "інструменту-лопати" FW-ка будь то Laravel чи інший, який сугубо для будування "пропрієтарних" магазинів. Ось чому треба розробники в компанії, бо у кожної компанії фактично своя CMS на базі Laravel чи іншого FW, звичайно з багатьма негативними наслідками всіє цієї фрагментації, бо до свого магазина треба тільки свої "модулі". І ринок США це один з головних ринків опенкарт (і норм там зп). І як раз ніша опенкарт набагато вища за Shopify (оці уж точно для домогосподарок та ніщебродів)

  7. В 04.10.2023 в 17:52, sv2109 сказав:

    Якшо ви особисто з якимось двіжком не працюєте то це зовсім не означає що він мертвий)) 

     

    В мене досвід роботи з двигунами різними побільше чим в тебе
    Я починав з друпала (на ньому зробив не один десяток сайтів), потім wp, presta, magento (на ній та друпалі більш всього часу працював), усі відомі FW
    І ти гадаєш я не слідкую за ними усіма... ще й як. І бачу що вони там "творять" без баяну. Це жах. Ще гірший чим в опенкарт
    І не треба мені "тикати" дуполайзером... він зовсім неадекватні цифри показує. В мене ліцензій доменів більш,чим він показує по всьому світу ))) Я утрирую, але не набагато.
    Давай без демагогії. Я чітко написав чому опенкарт краще відомих cms та fw в реальності и чим він гірше.
    На рахунок хто скільки бере... таргетологи (ті що лінивих лохів розводять на налаштування фб піксела, гугл аналітики й гугл ads) теж беруть 100$ в годину... (це окрема тема)
    А в нас різна школота "бере" 5$ в годину (за хліб та воду), а потім просто розводять замовника. А інші вже більш менш "фахівці" беруть 15$ (це вже за хліб та чай). Не буду далі розводити по цьому питанню тему. "Ви" самі так позиціонували. 25 евро в годину програміста це майже всюди. 200$ беруть в мадженто бо там нема достатньої кількості фахівців... але зауважу і ринок дуже малий і получити "кита" який тебе буде постійною роботою (без кита сидять 80% відсотків часу та чекають "приливів амазонки") навантажувати дуже, дуже тяжко... так що вони не зневажають і за 5$ підхалтурити
     

  8. В 04.10.2023 в 15:24, sv2109 сказав:


    Цим шляхом до речі у свій час пішов Друпал, раніше десь до 6,7 версії у них все працювати на своїх власних велосипедах і вони витрачали реально купу часу щоб все це підтримувати, потім плюнули та перевели весь Друпал на симфоні, скинувши зі своїх плеч величезний об'єм роботи, бо це все вже і так реалізовано та підтримується величезною спільнотою симфоні. І в результаті від цього всі тільки виграли. 

    І де зараз друпал? Хтось чув? Ауу... Де Magento?... Ауу...
    Ще раз ..."повноцінні" FW - це надмірність та перевантаження купи коду, в шкоду архітектурі. 
    Опенкарт как ідея, один з найкращих...
    На жаль Даніель все гарне в ньому "зпускає в унітаз". Так, є таке. Але я дивлюся більше на engine архітектури, а не на надмірність купи коду.

    "Норм":-D так перейшли на симфоні

    1716261534.png

    Opencart 5

    В 04.10.2023 в 15:03, sv2109 сказав:

    при використанні модифікаторів конфлікти будуть завжди!

    Пишіть краще ocmod - не буде конфліктів.
    Точно такі ж конфлікти можуть бути з івентами. Це теж зміни. Хтось х..к івентом змінив назву шаблону на "свою", чи дані які не треба було змінювати,  іншому розробнику та т. п.  варіантів конфліктів дуже багато, так само як з ocmod-м можуть бути, коли пишуть поганий ocmod чи івент
    Так що давайте "не будемо" ... влаштовувати необгрунтований хайп по ocmod.  Не подобається вам, ну так не хайпуйте. Є він і добре. Нема зараз в 4-ці - все погано. Ось вам факт. В мене не виникає якихось конфліктів ocmod і я давно не натрапляв на конфлікти між іншими розробниками модулів. Всі вже давно навчилися писати нормальні патчі ocmod і знають де можна прив'язатися, а не де ні. Поліпшуйте свій рівень, і у вас також не буде конфліктів з ocmod.
    А я навіть гадаю, що ви м'яко кажучи ...3.14...лукавите, щоб "обгрунтувати" свій хайп по цьому поводу.

    Opencart 5

    Ларавел добрий FW але перевантажений
    Опенкарт ... ну тут вина Даніеля.. я так зрозумів це його "технічний потолок" розуміння і вище він не стрибне ... поки
    Як можна в бібліотеки засунути фактично контролери
    Як можна в 2023 році робити простирадла кода в "головних" контролерах
    А івенти ... толку від них практично нуль... бо, так, простирадла, а івенти будуть працювати тільки спочатку кода та в кінці.. а що в тілі буде все попусту "працювати" та гальмувати.
    По перше треба привести до ладу всі ці простирадла коду в контролерах... перевести на виклик методів
    Типу (по швидкому накидав, суть я думаю зрозуміла)

            public function index() {
                return $this
                    ->start()
                    ->load_language()
                    ->header()
                    ->breadcrumb()
                    ->main()
    ...
                    ->positions()
                    ->output();
            }

    Прибрати "контролери" з бібліотек. (по типу $this->document ... а!.. уважніше... $this ;) .. ознака роботи чого і що роблять розробники.. ааа... конструкт з передачею регістрі :?  а поітм вимагають там івентів) Залишити там тільки вендорські класи
    І не треба навіть подій до бібліотек тулити бо там будуть вендорські та кастомні "просто" класи (до речі ось там можна змінювати ocmod-м як патчінг)
    Ну звісно білдер запитів, бо без нього толку з івентів ровно нуль
    ocmod залишити (нічого поганого в цьому не бачу навіть в "тіні" стандартів (зауважу що конфлікти можуть бути між "розробниками" та їх кодом і в івентах (а що це мені в before на after прийшло змінено від когось... wtf, "мені" тут воно не потрібне.. конфлікт? Так!)  , як це люблять "кричати" на кожному кроці опоненти ocmod (якщо нормально написаний ocmod - ніяких конфліктів не буде взагалі)).


     

    • +1 1
  9. В 18.08.2023 в 15:37, SergeTkach сказав:

    Так.

     

    Ви чули про  Google DMCA
    Ні?
    Видаляють нах... причому по індексу Гугла
    хто "перший" тот і "папа"
    Тільки треба вказати реальны данні позивача... так, навіть до квартири... і не кожний хоче цього робити та світити  своїми особистими даними
    І видаляють дуже швидко
    Не кидайтеся тапками було до війни

    Цитую яндекс
    "Спасибо что дали запрос, мы проверили, и признаем ваше авторское право"
    Це цитата..... після запита на видалення з індексу ПС
    Тобто пошукова система підтверджує ваше авторське право
    Так можете надати
    DMCA
     

  10. В 18.08.2023 в 13:42, Vladzimir сказав:

    Продавати GPL - це нормально. Обмежувати поширення GPL - не нормально. Тим паче не нормально - кодувати модулі під GPL-систему. Авторство належить розробнику.

    Продаж - це поширення, ніхто нічого не обмежує. "Тобі" ж не забороняють купляти.

    Кодувати теж можна і все в межах ліцензії
    Є теж роз'яснення
    Згідно ліцензії GPL по першій вимозі користувача автор повинен через засоби зв'язку  забезпечити  не кодованим кодом користувача його модуля
    Але ж..  не уточнюється яким чином...
    Був такий прецедент... запросили код, а автор каже... дайте мені факс, я перешлю... ))) Ну ви зрозуміли.

  11. В 18.08.2023 в 13:37, Vladzimir сказав:

    Яка була зроблена під GPL-ліцензією, яка прямо забороняє обмеження поширення, і прямо вказує на збереженні авторства.

    Я ж вище відповів роз`яснення Даніеля і чому можна продавати модулі з GPL ліцензією в усьому світі
    Ще раз - авторські права розробника цього модуля.
    А авторські права наступають з момента публічної публікації. Що тут не зрозумілого.

  12. В 18.08.2023 в 13:32, Vladzimir сказав:

    Як би він видав її за свою (без крадіжки) - він порушив авторські права. Якщо вкрав, то це вже порушення майнових прав.

    Саджають не за те що вкрав "майно", краски та холст (на які ліцензія не його, а скажімо так "gpl" і сума (копієчна) цього "майна".. і  не перевершує заведення кримінальної справи), а за те що вкрав авторську роботу!

  13. В 18.08.2023 в 13:28, Vladzimir сказав:

    Авторські права, на те і авторські. Вони кажуть що ти автор. Молодець, на тобі пиріжок.

    Художник намалював картину (малював красками котрі купив на холсті котрий купив. а не його)
    Її вкрав злодій та перепродав. Де повинен знаходитися вор - в тюрьмі.
    І саджають не за те що вкрав "майно", краски та холст (на які ліцензія не його а "gpl"), а за те що вкрав авторську роботу!
    З модулями та цим пацюком-персонажем - те саме

  14. В 18.08.2023 в 13:21, Vladzimir сказав:

    Данілка, брітаєц, йому на все пох.

    Але ви плутаєте авторські права і майнові.

    Ні, текста, зображення, комменти (так навіть комменти) це авторські

  15. В 18.08.2023 в 13:15, Vladzimir сказав:

    Саме так, але як щодо GPL-ліцензії?

    Даніель розяснював якось на форумі opencart.com
    В модулі не тільки код ;)
    А є текста (навіть в коді комменти) розробника (зображення, тощо), які авторські і невід'ємна частина модулів

    GPL ліцензія на них не діє ;). Це вже "твоє", авторське, а не похідна з опенкарт
    Тому що... так, модуль являється авторським і авторство настає з момента публічної публікації

  16. В 18.08.2023 в 09:48, Exploits сказав:

    image.thumb.png.4f198720b1eeae43fdd29f4810eb1fee.png

    Давно хочу сделать патент, руки не доходят, вот такой у них ответ))

     

    Для авторського цифрового коду (також як тексти книг чи зображення)  згідно закону України НЕ ТРЕБА ніяких патентів
    Авторство настає з момента публічної публікації кода (текстів, зображень та т п)

    (що гугл швидко доведе коли та де)

    Все.
    Відмазки цього пацюка не катять
    І що за відмазка така... "покажіть бамажку"
    Звісно цей недовумок не знає законів, бо він їх просто не поважає і не дотримується, бо дебіл
    Курво... ти що не знаєш хто автор і що ти з3.14див а потім перепродаєш 3.14жене і після цього ВІД АВТОРА вимагати "бамажку" ... сюр ідіотів якийсь

    • +1 1

    Opencart 5

    03.08.2023 в 13:00, Vladzimir сказал:

    За концептом найкраще вийшло у simpla. А код потрібно робити схожий на це https://github.com/ikkez/f3-cortex як розширення цього https://fatfreeframework.com

    Тоді питання щодо окмоду відпадуть

    З моделям згоден повністю

    Та там багато чого
    Якщо вже events то треба розібратися с простирадлами в контролерах
    Чому index() має простирадло коду
    Чому не зробити уніфіковано  наприклад так
    Гіпотетично

     public function index() {
                return $this
                    ->start()
                    ->load_language()
                    ->header()
                    ->breadcrumb()
                    ->main()
                    ->positions()
                    ->output();
            }

    Де events в бібліотеках...
    Я взагалі не питаю що там роблять по суті контролери в бібліотеці... а потім усі туда сують
     

       public function __construct($registry) {
            $this->registry = $registry;

     

    Opencart 5

    03.08.2023 в 12:28, Vladzimir сказал:

    Це зовсім різні інструментарії, які використовуються в зовсім інших ситуаціях.

    То один інструментарій, а ocmod інший, що в цьому такого.
    Це інструменти.

    Opencart 5

    03.08.2023 в 12:20, Vladzimir сказал:

    ocmod - зло, event в реалізація Данілки - злюще зло.

    Github зло?
    То чому інструмент сумісної розробки магазина "зло"?
    ocmod це такий  собі "мікрогіт" до окремо взятого магазину, як інструмент сумісної розробки
    Це просто інструментарій
    Зло.. це коли хтось лізе в оригінальний код чи то опенкарт, модулів, шаблонів...
    Потім не оновитися, не знайти тих костилів
     

×
×
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.