Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Opecart&Git

Recommended Posts

Добрий день всім. Вирішив залити файлову систему на GitHub. Я подумав, якщо всі додаткові модулі завантажуються в адмінці опенкарта, то як же я зможу заливати їх на гіт? Модулі в ОС це ж рНР-файли, в яких прописано простір імен і можливі include. Прийдеться  додавати модулі в IDE і потім вже на гіт. Так? Чи я не правий? Хто працює з гітом, підкажіть, будь ласка.

Дякую. 

В 01.05.2023 в 15:33, 1403060 сказав:

Добрий день всім. Вирішив залити файлову систему на GitHub. Я подумав, якщо всі додаткові модулі завантажуються в адмінці опенкарта, то як же я зможу заливати їх на гіт? Модулі в ОС це ж рНР-файли, в яких прописано простір імен і можливі include. Прийдеться  додавати модулі в IDE і потім вже на гіт. Так? Чи я не правий? Хто працює з гітом, підкажіть, будь ласка.

Дякую. 

Краще використовуйте вбудований інструмент сумісної розробки - ocmod
Це такий собі - "мікрогіт"
Бо бажано (настійно рекомендується) не змінювати "ручками" файли (і через гіт також) opencart, шаблона, модулів. Бо потім заплутаєтесь
Змінюйте засобами ocmod

• +1 1

Дякую за відповідь. Я тільки вчусь, не бачив такого інструменту ocmod.

Буду читати?

Може підкажете, де краще про нього почитати?

• 3 weeks later...
01.05.2023 в 15:33, 1403060 сказал:

то як же я зможу заливати їх на гіт?

Якщо ви встановили Git на свій комп'ютер і підключили все, наприклад, до VS Code (а якщо ви вже дійшли до Git, то, сподіваюсь, працюєте не у Notepad) - нічого заливати окремо не потрібно. У вас може бути така схема роботи, за якої GitHub виконує допоміжну (організаційну, координуючу - звіть як хочете) функцію і окремо від нього має існувати ваш працюючий магазин, а також тестове (локальне на якомусь OpenServer чи будь яких аналогах) середовище, де ви і будете займатись основною розробкою. Туди ви будете встановлювати модулі, займатись налагодженням і звідти ви будете періодично робити коміти у ваш репозиторій на GitHub для збереження вашої роботи і подальшого використання її результатів вже на працюючому сайті, на якому ви нічого "наживо" робити не повинні, для цього у вас є ваше тестове середовище. Щоб було легше працювати, раджу з самого початку зробити собі .gitignore-файл, в якому потрібно відокремити системні файли та вашу роботу, а всі правки цих системних файлів робіть за допомогою ocmod-модифікаторів, про які вам написали вище.

Окремо зауважу, що для примітивних завдань чи тоді, коли вся ваша робота буде полягати у встановленні якихось модулів, цей підхід буде свого роду як стріляти з гармати по горобцях, але для досвіду це точно не буде зайвим, якщо ви не хочете все життя встановлювати модулі на OpenCart.