Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...
Розвиток інтернет-магазину взуття SEZON на CMS OpenCart. З чого починати, який мінімальний бюджет планувати та як зростати в умовах невизначеності

Розвиток інтернет-магазину взуття SEZON на CMS OpenCart. З чого починати, який мінімальний бюджет планувати та як зростати в умовах невизначеності

Досвід, практичні поради, мінімальний бюджет, необхідний набір модулів, основні витрати на старті запуску інтернет-магазину на OpenCart. Досвідом ділиться Роман, керівник магазину взуття SEZON, який запустили ще у 2010 році. 


· Чи підходить OpenCart для підприємців, які тільки планують запускати інтернет-магазин.
· Який пакет модулів для OpenCart необхідно придбати на старті.
· Які інструменти залучення клієнтів працюють найкраще в ніші взуття для дорослих, підлітків та дітей.

· З чого починати, якщо ви тільки на старті запуску сайту на OpenCart.

Розвиток інтернет-магазину – це далеко не завжди історія про успішний успіх. Це про зусилля, вміння не зупинятися, сміливість тестувати та перевіряти нові гіпотези та неймовірну віру в те, що ви робите. Кейс учасника нашої спільноти вартий уваги та вашого часу. За відкритість та сміливість поділитися досвідом дякуємо Roumek.

В оригіналі інтерв'ю українською мовою, читати в перекладі на російську.


* Якщо хочете поділитися власним кейсом розвитку інтернет-магазину, пишіть сюди.

— Представтеся та розкажіть детальніше про свій досвід в підприємництві, веденні бізнесу та розвитку інтернет-магазину.
 

Мене звати Роман, і я є керівником інтернет-магазину взуття sezon.ua Наш інтернет-магазин пропонує широкий асортимент взуття для чоловіків, жінок, підлітків та дітей на будь-який смак та за помірну ціну. Наша мережа магазинів Sezon представлена в багатьох містах, таких як Київ, Житомир, Хмельницький, Івано-Франківськ, Чернівці, Вінниця, Луцьк, Ужгород, Кам'янець-Подільський, Дрогобич, Стрий, Коломия, Трускавець, Червоноград.

 

Компанія SEZON заснована вже давно, у далекому 2010 році. Все починалось з невеликого магазинчика в місті Чернівці та міцного бажання створити власний бізнес, який не тільки приноситиме задоволення нашим клієнтам, але й надихатиме нашу команду.

 

Завдяки наполегливій праці та постійному прагненню до якості обслуговування, ми здобули довіру та вдячність наших клієнтів, що мотивувало нас працювати ще більше та досягати нових результатів. З року в рік ми активно розширювали нашу мережу магазинів та збільшували команду професіоналів, щоб надавати кращий сервіс та робити покупки на сайті приємними та зручними.

Наш інтернет-магазин постійно розвивається, і зараз ми пропонуємо широкий асортимент взуття для чоловіків та жінок, а також активно розширюємо асортимент взуття для підлітків та дітей. За останній рік, співвідношення чоловічого та жіночого взуття становить приблизно 50% на 50%.


— Як з'явилася ідея запуску інтернет-магазину і чому обрали саме CMS OpenCart?
 

Ідея запуску інтернет-магазину виникла в результаті нашого успішного продажу взуття на Aukro. У 2010 році ми придбали перший домен та впровадили сайт на CMS OpenCart v1.5. Вибір OpenCart був обґрунтованим, оскільки вона надала нам можливість доопрацювання та легку інтеграцію з іншими сервісами.

 

— Як саме на вашу сферу впливає сезонність, рівень конкуренції та повномасштабне вторгнення?

Наш бізнес також стикається зі сезонними викликами, особливо у сфері взуття. Січень-лютий та липень-серпень є міжсезонням, і ми активно працюємо над стратегіями, як ефективно маневрувати цими періодами.  Повномасштабне вторгнення вплинуло і на нас також, весною 2022 року була дуже велика проблема з постачальниками, тому що 90% виробництв знаходиться в місті Харків, багато фабрик фізично постраждали, тому ми вирішили оплачувати за товар наперед, щоб виробники мали змогу закупити матеріал за наші кошти, цим ми дуже сильно допомогли, представники фабрик телефонували з словами подяки та довіри. 


— Яку версію OpenCart використовуєте зараз та чому саме?
 

На даний момент використовуємо 2.3, тому що на момент переходу з 1.5 це була стабільна версія, але плануємо перейти на 3 версію. Зараз створюємо план для переходу, також хочемо написати декілька своїх модулів, щоб не залежати від розробників модулів, які рідко виходять на зв'язок.
 

— На старті бізнесу або роботи з сайтом, чи ставили мету та конкретні KPI? Або ж рухалися на інтуїції та адаптували стратегію під час запуску інтернет-магазину?
 

На самому старті, це 2010 рік, рухались на інтуїції та адаптовувались під різні фактори, хоча конкуренція була дуже маленька. На даний момент, вимірюємо основний показник – конверсія сайту та працюємо над покращенням інтерфейсу та швидкості завантаження сторінок.

 

— Інтернет-магазин створювали на готовому шаблоні чи розробляли під себе?
 

Створили на готовому шаблоні який придбали на форумі. Але на даний момент використовуємо дизайн, який розробляли під себе та кожного місяця доробляємо та покращуємо.


— Коли починали запуск інтернет-магазину, який пакет модулів купували на старті? Як він змінився та розширився з часом?
 

На початку пакет був мінімальний, тому що було мало API для інтеграцій. На даний момент використовуємо 35+ модулів, які придбали на форумі.
Якщо говорити про мінімальний пакет модулів, то це мають бути:
→ Simple (рекомендація від OpenCartForum – український аналог One Page Checkout - Просте оформлення замовлення 1.2),

Нова пошта,

FilterVier SEO

Easyphoto

SP AUTO SEO FAQ

Microdata PRO

→  WayForPay.

 

— Чи дописували функціонал під себе для зручності або ж обмежувалися виключно готовими модулями?
 

Так, дописували під себе та доробляли модулі, які придбали.

— Скільки часу пройшло від запуску інтернет-магазину до перших продажів? Через який період вийшли на чистий прибуток?
 

Після запуску інтернет магазина ми не вкладались в рекламу, тому трафік приходив тільки з оголошень Aukro, на чистий прибуток вийшли вже після запуску реклами в Facebook Ads, яку запустили через 5 років. 

 

— Яка кількість відвідувачів інтернет-магазину на сьогодні?

За останній рік наш сайт відвідало 1,7 млн користувачів:

2JmCgVbFRKvmNSymlRJdHKkntAY-GojGMiKtTDM5


— Які канали залучення трафіку використовуєте?

Основний канал трафіку – це Meta Ads та Google Ads, також просуваємо сайт в пошукових системах SEO.

 

— Які інструменти на сьогодні працюють найкраще у вашій ніші для залучення клієнтів?
 

Найбільший коефіцієнт конверсії з Meta Ads.

— Який розмір команди працює над сайтом?
 

Що стосується нашої команди, зараз над сайтом працюють два програмісти та адміністратор сервера. Ми також постійно стежимо за розвитком технологій та інновацій у нашій галузі, щоб залишатися на передових позиціях.

 

— Яка мінімальна сума потрібна для запуску інтернет-магазину на OpenCart?
 

Ми запускались у 2010, за 13 років ціни змінились, основні витрати це хостинг, шаблон та мінімальний пакет додаткових модулів, 300$ для початку буде достатньо.
 

— Ваш найбільший факап за весь час роботи з інтернет-магазином?
 

Найбільша помилка за весь час – це було налаштування VPS не кваліфікованим спеціалістом, який допустив багато помилок які призвели до повільної роботи сервера.

 

— Які поради дасте початківцям, які тільки починають або планують запускати інтернет-магазин на OpenCart?
 

Рекомендую проконсультуватись з людиною яка вже запустила інтернет - магазин і може допомогти скласти план запуску та порадити хорошого програміста, який завжди на зв'язку. Основна перевага CMS OpenCart – кастомізація, ти не залежний від платформ та маркетплейсів, все у твоїх руках.

Чи було це корисно?

Liudmyla_marketer
 Share

  • +1 5

Відгуки користувачів

Recommended Comments

Немає коментарів для відображення



Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
×
×
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.