Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

оптимізація контенту згідно даних Search Console

Recommended Posts

створив скрипт для гугл шітс який перевіряє юпл по сьорч консолю і виводить ключові фрази по яким видавалася стоірнка, покази,кліки і середню позицію

тепер всі стоірнки масово перевіряють і можна якось масштабно глянути на картину і вибрати набільш потужні сторінки

але я не знаю що далі робити щ ними)

1. можете хоча б в загальних рисах (буду вдячний якщо зможете більш точно) мене направити яка подаль лоігка дій. (Що масштабно далі робити. Якось переробляти сторінки в яких низька позиція чи навпаки сконцентруватися на якигось сторінках які отримали вищий індекс і що з ними робити далі. Розмію що все по ситуації але хоча б яка логіка дій повинна бути)

2. якщо я оптимізовував сторінку під один ключ (або декілька ключів) а вона видалася по іншому ключу (або декільком іншим ключам) то чи варто перербляти конткент на сторінці і отпимізоувати її під ці ключі по яким ця стоірнка видалася? чи краще залишит так як є 
тут бувають такі варіанти розвитку подій:
2.1 сторінка видалася взагалі по якомусь лівому запиту (наприклад був запит " станок фрезерний" а видалося по "станок для порізки дров"). Що робить?
2.2. сторінки видалася трішки по іншому запиту (але цільовому)

2.3. сторінка почала видаватися по артикулу (чи треба в такому випадку переробляти контент під цей артикул чи залишити ті ключі які я раніше використовуавв на строірнці)

2.4 деякі сторінки по АПІ повертається інформаця ніби вони індексуються і повертає що по ним є покази але немає ключів по яким були ці покази. А коли перевіряю такі в сьорічі то пише що сторінка не індексуєтсья. Можливо хтось колись з таким зтикався? по логах бачу що перевіряєтсья коректна сторінка і з тим все ок

приклад звіту

Цитата

image.thumb.png.682d360317474a104a6276a683e06234.png

Змінено користувачем weqtor
Надіслати
Поділитися на інших сайтах

27.11.2024 в 12:07, weqtor сказал:

створив скрипт для гугл шітс який перевіряє

для чего ?

юпл по сьорч консолю

что это ?

переробляти сторінки в яких низька позиція чи навпаки сконцентруватися на якигось сторінках які отримали вищий індекс

нужно работать над всеми страницами сайта, время когда работали над частью увы прошло

те которые на низких но у них хорошая маржа и большая частота - над ними точно надо работать в первую очередь, но так же параллельно работать над нч запросами - их бывает больше чем вч в в сумме

2. якщо я оптимізовував сторінку під один ключ (або декілька ключів) а вона видалася по іншому ключу (або декільком іншим ключам) то чи варто перербляти конткент на сторінці і отпимізоувати її під ці ключі по яким ця стоірнка видалася? чи краще залишит так як є 

наведите пример

2.1 сторінка видалася взагалі по якомусь лівому запиту (наприклад був запит " станок фрезерний" а видалося по "станок для порізки дров"). Що робить?

такого практически не бывает

2.2. сторінки видалася трішки по іншому запиту (але цільовому)

нужен пример

2.3. сторінка почала видаватися по артикулу (чи треба в такому випадку переробляти контент під цей артикул чи залишити ті ключі які я раніше використовуавв на строірнці)

по артикулу значит товар, смотреть надо частоту артикула и если она есть - то дооптимизировать по нему контент страницы и код

деякі сторінки по АПІ повертається інформаця ніби вони індексуються і повертає що по ним є покази але немає ключів по яким були ці покази. А коли перевіряю такі в сьорічі то пише що сторінка не індексуєтсья. Можливо хтось колись з таким зтикався? по логах бачу що перевіряєтсья коректна сторінка і з тим все ок

проверить страницу на точный индекс можно только в поиске по урлу без операторов, и ее позицию по ключу ( не в гугл консоли, а съемщиком позиций)

Надіслати

В 27.11.2024 в 12:28, kulinenko сказав:

что это ?

скрипт який по апі перевіряє url сайту і повертає інформацію про кількість показів, кліків і запити по яким видавалася сторінка

в сьорч консолі по суті є окремо запити по яким показувався мій сайт і треба вручну провалюватися в кожен і дивитися які сторінки показувалися на цей запит
а якщо ж вбити сторінку в перевірку в сьорч консолі то там нема інформації по яким запитам видавалася сторінка

насправді скрипт робив лише для того щоб побачити проіндексована сторінка чи ні а потім непроіндексовані відпрваляти на індексацію або вручну або якимось іншим автоматизованим методом (бо вручну я хз як це зробити, не буду ж всі сторінки просто переклікувати поштучно, а карта сайту вже хто зна скільки висить і більше 50% сторінок не проіндексовані досі. Помітив що відправка сторінок на індексацію вручну допомагає здебільшого)
просто "по дорозі" поки робив скрипт, побачив що по апі також можна витягнути інформацію про кількість показів, кліків і запити по яким видавалася сторінка тому і це доробив

наведите пример

наведите пример

наприклад оптимізовував під ключ "компрессор воздушный 220в 100л" а видавалася по ключу "компрессор форте 100 л"
або оптимізовував під "
електро циркулярка ручна" а видавало за весь час по таким запитам "погружна пила з шиною, погружная пила з шиною, ручная циркулярная пила с направляющей шиной, ручная циркулярная пила с направляющей шиной купить, циркулярна пила з направляючою"

або "граверная машина" а видавало по "гравер віталс, мастер гравер"

я також додавав скрін шот до свого питання там є більше запитів

такого практически не бывает

а якщо трапилося то що тоді робити з цією стоірнкою? насправді я навіть не знаю як це перевірити (по якому запиту видавалася конкрента сторінка) - це лише та інфа яку отримав по апі від сьорч консолю і сподіваюся що вона достовірна. 

не в гугл консоли, а съемщиком позиций

чи правильно я зрозумів що дані по середній позиції ті що дає сам сьорч не вірні і варто це перевіряти сервісами типу ранкініті, ахрефс і тд?

Надіслати

27.11.2024 в 17:25, weqtor сказал:

а якщо ж вбити сторінку в перевірку в сьорч консолі то там нема інформації по яким запитам видавалася сторінка

есть

1559976664_.thumb.png.752c1eb6461ec8d7d07ad1ea43ddf6f1.png

далее там смотреть запросы по этой странице

наприклад оптимізовував під ключ "компрессор воздушный 220в 100л" а видавалася по ключу "компрессор форте 100 л"

значит неправильная оптимизация текста, форте там не должно быть в тексте буквами, только ссылкой. Либо кластеры смешанные - такое часто бывает по нч

а якщо трапилося то що тоді робити з цією стоірнкою?

либо добавить туда товары по фактическому запросу и доработать контент, либо переделать контент - убрать вхождения ненужных слов

чи правильно я зрозумів що дані по середній позиції ті що дає сам сьорч не вірні і варто це перевіряти сервісами типу ранкініті, ахрефс і тд?

сьем позиций это отдельный сервис который показывает позицию и релеватную сейчас. - серанкин, топвизор итд

Надіслати

В 27.11.2024 в 17:36, kulinenko сказав:

значит неправильная оптимизация текста, форте там не должно быть в тексте буквами, только ссылкой. Либо кластеры смешанные - такое часто бывает по нч

якщо обидва ці запити НЧ і все ж видало по "компрессор форте 100 л" то варто переробити конетнт на сторінці під цей запит? чи краще не чіпати в таких випадках раз і з таким конентом почало "працювати"

В 27.11.2024 в 17:36, kulinenko сказав:

сьем позиций это отдельный сервис который показывает позицию и релеватную сейчас. - серанкин, топвизор итд

зрозумів що сервіси інші ніж я привів до прикладу але не зрозмуів чи дані в сьорч консолі в цьому плані неактульні

Надіслати

27.11.2024 в 17:50, weqtor сказал:

якщо обидва ці запити НЧ і все ж видало по "компрессор форте 100 л" то варто переробити конетнт на сторінці під цей запит? чи краще не чіпати в таких випадках раз і з таким конентом почало "працювати"

если топ1 то не стоит трогать если нет - то стоит

27.11.2024 в 17:50, weqtor сказал:

зрозумів що сервіси інші ніж я привів до прикладу але не зрозмуів чи дані в сьорч консолі в цьому плані неактульні

вы даты посмотрите и поймете что в консоли задержка день два

Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
  • Зараз на сторінці   0 користувачів

• Ні користувачів, які переглядиють цю сторінку
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.