Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...
Це настільки широка сфера, що в ній завжди залишається простір для нових можливостей, що напевне і робить ІТ такою привабливою

Це настільки широка сфера, що в ній завжди залишається простір для нових можливостей, що напевне і робить ІТ такою привабливою

Якщо вам набридло виконувати якусь рутинну, повторювану дію «ручками самостійно», — це привід замислитися, як можна автоматизувати процес та ідея для розробки нового розширення 👌.

У новому інтерв’ю S_A_P розповідає ідею виникнення та створення модуля для автоматичної публікації товарів в соцмережах. Ділиться досвідом, якого вважає все ще недостатньо [мабуть, як і багато з нас], щоб називати себе профі та розповідає про улюблену роботу, яка кожного дня надихає розвиватися та вдосконалюватися.

Історія про розробника, який захоплюється своєю справою, цікавиться прокачкою скіла та горить новими ідеями.
Читати розповіді людей, які люблять те, чим займаються — як новий ковток повітря або такий собі міцний стусан, коли це необхідно.
Тож, полетіли. 


В оригіналі інтерв’ю українською мовою, в перекладі на російську — тиць.
  

— Давайте знайомитись :) Розкажіть детальніше про свій досвід, як давно в веб-розробці, як сюди занесло і що змусило залишись до цього часу?

 

— Привіт, я Георгій.

Комп'ютерними технологіями почав цікавитися ще у школі. З 2003 – 2015 року працював системним адміністратором, паралельно захоплювався всякими цікавими речами. В якийсь момент присів на гру Lineage, потім з друзями захотіли запустити свій сервер і стала потреба в сайті та детальній «Базі знань» для гри, це було приблизно у 2005 році. Єххх, молодість, тоді в основному цікавили ігри. З цього і все почалось… Потім переключився на інший напрямок по роботі. В якийсь момент прийшло розуміння, що я більше не хочу працювати на дядю. З 2018 повернувся до web, довелось робити свій маленький інтернет-магазин. Спочатку думав зроблю на швидкоруч, щоб швидше запуститися, був придбаний шаблон і необхідні модулі для запуску. Потім почав розвивати функціонал магазину, редизайн і зрозумів, що це приносить мені більше задоволення ніж основна діяльність. Ось так і втягнувся з головою розробку.

 

«... будь-яка робота повинна приносити задоволення,

хоча якщо + будуть ще й фінанси, то ще краще» 

 

— Є думка, що в IT можна “гребти бабло зерновою лопатою”. Що скажете? Чи варто подаватися в розробку тим, хто хоче швидких грошей?

 

— Я теж десь таке чув. ))) Можу сказати тільки одне — будь-яка робота повинна приносити задоволення, хоча якщо + будуть ще й фінанси, то ще краще. Для мене ІТ — це хобі, це улюблена робота, це те чим я хочу займатись і що в мене найкраще виходить. На рахунок заробітку, то поки що це не єдине джерело доходів, напевне все не так швидко… 

 

— Факап, який запам’ятали найбільше? Неважливо було це на початку кар’єри чи вже з багажем досвіду.

 

— Можливо читачі мене заштовхають ногами за не цікаву відповідь, але, ну прям такого, справді не було. Можливо тому, що не так довго цим займаюсь і все ще попереду ;)

 

— Улюблений проект за весь час роботи, яким пишаєтесь до цього часу або досі працюєте з клієнтом.

 

— Улюблений проект — Social Auto Post, над яким йде постійна робота. З відкриттям власного інтернет-магазину доводилось кожного дня, а іноді й декілька разів на день власноруч постити в різні соц. мережі фото та інформацію про товар, пости про акції й т.п. Прийшов момент, коли надоїло це робити руками, а використовувати платні сервіси з абонплатою я не хотів. Тому і з’явилася ідея звільнити себе, свій час від постійної рутинної роботи з соц. мережами (виставляти пости), так і з’явився модуль автоматичної публікації товарів у 8 соц. мереж. 

 

— Як боротися з ТЗ “зробіть гарно, погано не робіть, у мене є 10$”?

 

— Звичайно, нам би всім хотілося, щоб наші клієнти цінували не тільки свої гроші, а й нашу роботу та час… Якщо чесно, я не маю такого універсального рецепта чи способу, в різних обставинах дію по різному. Єдине, що можу сказати, бажаю собі та колегам, щоб ця ситуація обходила нас стороною.

 

— За весь час роботи які плюси та мінуси роботи в IT виділили для себе?

 

— Для мене плюси:

  • займаюсь тим, що мені подобається;
  • працюю коли мені зручно, будь то день чи ніч, чи день і ніч.

 

Мінуси: 

  • важко починати роботу над новим проектом, довго налаштовуюсь;
  • ще не люблю робити локалізацію.

 

«… часто ідей більше чим часу на їх втілення, 

тому думаю попереду в мене ще багато цікавого»

 

— Для вас веб-розробка більш рутинна робота чи творча і натхненна?

 

— Мені пощастило, для мене — це завжди пошук чогось нового, це цікава і захоплююча робота. І часто ідей більше чим часу на їх втілення, тому думаю попереду в мене ще багато цікавого.
 

— Бувають моменти, коли хочеться все кинути до біса і піти працювати “на дядю” або роботу за ставку?

 

— Ну, оце точно ні. Прямо НІ! Думаю — це просто не для мене, «дядю» я вже проходив…

 

— Найважча задача, яку вам доводилось вирішувати? 

 

— Подружити OpenCart / ocStore з соціальними мережами.

— Як стати профі й чи є стіна заробітку в IT, через яку не пройдеш? 

 

— Я не так давно в цій сфері, тому вважаю, що я не можу давати рекомендації “Як стати профі”. Ну хіба ті, що виконую сам, постійно шукаю нову інфу, ставлю для себе нові задачі та шукаю шляхи їх вирішення. Це настільки широка сфера, що в ній завжди залишається простір для нових можливостей, що напевне і робить ІТ такою привабливою.

 

MmNY2t82SrxNomrI64SQLAqyjQXE3dz_p1VP3L8C

 

— Ви частіше вирішуєте складні задачі самостійно чи звертаєтесь за допомогою до колег?

 

— Складні задачі в більшості випадків вирішую сам. Це в мене як залежність, якщо зіткнувся з якоюсь проблемою, або придумав щось нове, то вже не залишу цю ідею, обов’язково доведу до кінця. Можу не їсти, не спати, дружина сміється – «Все, знову пропав».

 

— Що особисто вам дав чи чим допоміг OpenCartForum?

 

— З форума та Вашої розробки на github почалось моє вивчення ocStore. Можливість отримувати нову, корисні інфу, можливість заробляти. Мати з користувачами моїх продуктів зворотній фідбек, що допомагає вдосконалювати і доповнювати модулі новими можливостями. А ще круто, що це платформа де можна не тільки виставити свою роботу але й знайти цікаві і корисні для себе речі.
 

— Які поради та рекомендації дали б собі, коли тільки починали втягуватися в IT? 


— Не роздумувати варто чи ні, треба пробувати… Пишіть код, читайте чужий і знову пишіть код.

Чи було це корисно?

Liudmyla_marketer
 Share

  • +1 3

Відгуки користувачів

Recommended Comments

Немає коментарів для відображення



Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
×
×
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.