Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

Допоможіть з SEO‑оптимізацією OpenCart (мультимовність, sitemap, індексація)

Recommended Posts

Вітаю спільноут форуму! Є сайт на OpenCart, базові налаштування вже зроблені (title, meta‑description, ЧПУ‑посилання, robots.txt, canonical, hreflang).

Особливості:

• сайт мультимовний (укр/рос/англ), але sitemap згенерований лише для української версії;

• спочатку сайт індексувався нормально, але останнім часом сторінки випадають з індексу Google.

Хотів би отримати поради:

• які базові SEO‑налаштування ще варто перевірити для OpenCart;

• як правильно налаштувати sitemap для мультимовності (маю на увазі чи є безкоштовні варіанти чи платні модулі для трьох мов);

• які нюанси з robots.txt та canonical для багатомовних сайтів;

• що може бути причиною випадання сторінок з індексу і як це виправити.

Буду вдячний за будь‑які поради та практичні приклади.

Надіслати
Поділитися на інших сайтах

16.06.2026 в 08:42, OGORODnik сказал:
  • які базові SEO‑налаштування ще варто перевірити для OpenCart;

• як правильно налаштувати sitemap для мультимовності (маю на увазі чи є безкоштовні варіанти чи платні модулі для трьох мов);

• які нюанси з robots.txt та canonical для багатомовних сайтів;

• що може бути причиною випадання сторінок з індексу і як це виправити.

1 главное в консоли посмотреть что бы ничего красного не было, что бы сайт быстро загружался

2 у Ткача есть бранчед сайтмап модуль - очень советую. Карты делайте так что бы там были все языки

3 нюансов нету

4 А вот это вот уже я описывал в своей статье https://kulinenko.com/problemy-s-indeksaciej-v-google-kak-zagnat-stranicy-sajta-v-indeks/

тут конечно можно использовать всякие индексаторы, но важнее удалить причину выпадения

Надіслати

В 16.06.2026 в 10:12, kulinenko сказав:

1 главное в консоли посмотреть что бы ничего красного не было, что бы сайт быстро загружался

2 у Ткача есть бранчед сайтмап модуль - очень советую. Карты делайте так что бы там были все языки

3 нюансов нету

4 А вот это вот уже я описывал в своей статье https://kulinenko.com/problemy-s-indeksaciej-v-google-kak-zagnat-stranicy-sajta-v-indeks/

тут конечно можно использовать всякие индексаторы, но важнее удалить причину выпадения

дякую, обов'язково ознайомлюсь. просто наче і сайт швидко грузиться і налаштвання і все, єдине що оце думаю лиш за сайтмат однією мовою якось впливає, але так і нема 100% впевненості. Тим паче що два однакових сайти, з ідентичними налаштуваннями, по різному індексуються.

Надіслати

В 16.06.2026 в 10:12, kulinenko сказав:

3 нюансов нету

1620938019_Screenshot2026-06-16at11_26_49.thumb.png.9ebacbec1ea2d30496ecc6ad723990b9.png

Надіслати

16.06.2026 в 09:44, OGORODnik сказал:

дякую, обов'язково ознайомлюсь. просто наче і сайт швидко грузиться і налаштвання і все, єдине що оце думаю лиш за сайтмат однією мовою якось впливає, але так і нема 100% впевненості. Тим паче що два однакових сайти, з ідентичними налаштуваннями, по різному індексуються.

нет карта сайта это просто рекомендация. Она никак не влияет на индекс, особенно на выпадение. А разный индекс тоже зависит от разных факторов

• +1 1
Надіслати

16.06.2026 в 10:27, niger сказал:

1620938019_Screenshot2026-06-16at11_26_49.thumb.png.9ebacbec1ea2d30496ecc6ad723990b9.png

да, увидел уже, пхп на хосте обновил и что то слетело, скоро кодеры нашаманят что бы было как ранее

Хех - готово)) 

Змінено користувачем kulinenko
Надіслати

Створіть аккаунт або увійдіть для коментування

Ви повинні бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити обліковий запис

Зареєструйтеся для отримання облікового запису. Це просто!

Зареєструвати аккаунт

Вхід

Уже зареєстровані? Увійдіть тут.

Вхід зараз
Гість
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.