Перейти до вмісту
Пошук в
  • Детальніше...
Шукати результати, які ...
Шукати результати в ...

alpochino9999

Користувачі
  
  • Публікації

    193
  • З нами

  • Відвідування

Усі публікації користувача alpochino9999

  1. Перечитав текст ще раз, і ось що основне: У нашому випадку НП бере участь у розрахунку за товар. Тобто, для наложки це не підходить, а стосується лише вже сплачених замовлень. А якщо сплачених, то дійсно, чек має бути. Може бути і електронний. І потім починається взагалі цікаве. Вони (податкова) починає викривлювати Закон на свою користь та/чи на власний розсуд, у будь-якому випадку, описуючі фактичні процеси не так (зовсім не так, точніше - діаметрально протилежно) ніж ті відбуваються, а саме: 1 - посереднику чхати на наявність фіскального чеку та його склад. Ви десь бачили чи чули, щоб НП запитувала клієнта, чи є в коробці фіскальний чек??))))) Посередник перераховує/видає тільки і виключно ту суму, яка була вказана в ТТН. 2 - може фіскальний чек додатково (тобто від НП) і не потрібен, але вони здійснюють певну фінансову операцію - приймають кошти. В даному випадку чек обов'язковий і тому вони (НП) його видають ЗАВЖДИ. 3 - кошти як перераховують на рахунок ФОПа, так і видають готівкою у відділені. Саме готівку, пов'язану з господарською діяльністю (продаж товарів через мережу інтернет), без всяких там відкритий у нього рахунків. Хтось відкривав рахунок у НП? Може в НоваПей? Ні. Таке навіть не передбачено. Таким чином, можу прийти до висновку, вже озвученого вище, що консультації Податкової це таке собі власне тлумачення Законів на свій розсуд які, принаймні в даному випадку, нічого спільного з реаліями не мають. Взагалі. Консультації можна приймати до уваги тільки в досудових тяжбах, відстоюючи свою позицію, якщо вам вклепали штраф за дії, які зазначені в консультаціях. Тобто, ви можете сказати: "как от в вашій консультації так зазначено". І це, мабуть, буде вирішальним для скасування штрафу. Бо в протилежному випадку, Податкова буде сама собі коїти протиріччя. Під час судового розгляду питання, буде братись до уваги Закон. А хибні роз'яснення можуть взагалі тлумачичись як введення платників податків в оману...
  2. Все так і є. Навіть формальний договір. Комісія заходить на рахунок ФОП, і це агентський договір. Питання тільки в фіскалізації виручки. Але, в даному випадку, це вже не моя історія. Хоча постачальник гадає інакше... Це вже його проблема, т.к. в ТТН він відправник, і наложку отримує він. За відео дякую) Вже підписався) Можливо, я Ваш клієнт
  3. Ще одна цікава тема - дропшипінг. А саме, коли ви продаєте не свій товар. І, зрозуміло, що відправляєте його не ви. Логічно, що в даному випадку, наложку клієнт сплачує не вам, а іншій особі. В даному випадку, фактичним продавцем, а головне - отримувачем коштів від клієнта є третя особа. Як відомо, Закон передбачає фіскалізацію не факту продажу чи здійснення замовлення на сайті, а саме фінансову операцію - оплату. В разі, коли клієнт сплатив не вам, а іншій особі, яка до того ж і надіслала товар, логічно стверджувати, що саме ця третя сторона має фіскалізувати СВОЮ фінанстову операцію. Це я так думаю. До речі, в Законі про такий вид продажу взагалі не йдеться. Саме в Законі про фіскальні чеки та використання РРО (у т.ч. ПРРО). А які думки є у вас, шановна спільнота?
  4. По суті, в даному випадку, продажу в кредит не відбувається. Клієнт отримує товар тільки після сплати коштів. Якби клієнт отримав товар, а потім, згодом його оплатив (хоч би через день), це був би кредит. А так, факту кредитування немає. Ось, що вказано про Кредит в Цивільному кодексі України: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15#Text Тобто, отримання Клієнтом товару після його сплати немає ознак Кредиту. Тому, я не впевнений, що такий вид чеку відповідає фактичному виду операції. І головне - це не відповідність Закону реаліям. Тобто - відсутність врегульованості Законом певних дій. Вони там просто відсутні. Таке буває))))
  5. Всі роз'яснення цікаві. Навіть деякі логічні та відповідають на загальні питання "що і як робити". Але, з юридичної точки зору, роз'яснення, навіть Податкової, не є частиною Закону чи підзаконного акту, які регулюють якісь правовідносини. Це просто бачення окремої державної служби, тобто - їх тлумачення Закону. В разі, якщо суб'єкт господарювання, у нашому випадку ФОП, буде звинувачений Податковою у недотриманні цього ж Закону, і справа дійде до суду (якщо ФОП буде не згодний зі звинуваченнями Податкової та відмовиться сплачувати штраф), Суд буде апелювати саме Законом. Відповідач (тобто ФОП) разом з Судом, можуть тлумачити роз'яснення Податкової, як її власну думку, яка не завжди співпадає з Законом. Тим паче, що Податкова буде в цій ситуації зацікавленою особою, в частині стягнення штрафу з ФОП. А тому, її тлумачення Закону, якщо такі не відображені чітко в Законі, не будуть враховані Судом. І все тому, що Податкова не є законотворчім органом, тобто не створює закони, і тому не може їх тлумачити від першої особи. На це є Верховний Суд Україні. І всі її тлумачення автоматично є заангажовані власною діяльністю та метою. Тобто, якщо ставити на меті апеляцію щодо вироку Податкової з приводу штрафів за оформлення чеків по наложкам, в Суді, може виявитись, що роз'яснення не мають достатньої юридичної сили, не можуть доповнювати (суперечити, тощо) Закону, а тому - не будуть прийняті до уваги для підтвердження правомірності накладання таких штрафів. Тому, я б, насамперед, читав Закон. Якщо в законі сказано про необхідність фіскалізації платіжної операції (тобто, факту оплати), то і створювати чек логічно в момент (чи за фактом) саме оплати. А не замовлення, предзамовлення, бажання замовити, бажання сплатити, тощо. Це мої власні думки, а не висновки Судових інстанції чи юридичних експертів. Більше того, це моя власна думка стосовно дій ФОПа, який захоче судитись з Податкеовою. Не впевнений, що судитись буде простіше, аніж робити чеки на все "що рухається" чи просто сплатити штраф Податкової, навіть якщо ви будете з ним не згодні. Тому, не потрібно брати мої до виконання))) Але, є така думка. Цікаво, що спільнота думає з даного питання... ПС: Чому я взагалі щось про це пишу? Зокрема про суди з Податковою. У мене є така практика, як директора ТОВ. причому - позитивна. Тобто, суди про стягнення штрафів за рішенням Податкової, на основі результатів перевірки, ВСІ були виграні. А суми штрафів вимірювались мільйонами. Просто там ТОВ були не дуже маленькі. І, відповідно, був штат юристів, які добре знаються на даній темі. У ФОПів, звісно, такого ресурсу немає. Тому реалії в даному випадку можуть виглядати інакше, нажаль...
  6. Логічно) Я поки крон не вмикав, тестую руками)) Очково дуже крон вмикати поки))) Але зроблю так само. Може Ви знаєте, що це за літера З чи цифра 3 у чеку: І це робить Чекбокс, або податкова, як я розумію. Це наче службові символи... або ні)
  7. Тут є одна деталь. Можливо - головна. Прийом коштів від клієнта та перерахування на рахунок ФОП (чи видача готівки), здійснюється фінансовою установою ТОВ "Нова Пей", а не Новою Поштою. Якщо я не помиляюсь. Те, що перераховує кошти на ФОП Нова Пей, це 100%. Перше - треба уточнити) Але, погоджуюсь, що чек потрібно робити. Тільки одне питання - коли? Логічно, що після оплати клієнтом за товар. Але, є можливість робити продаж "в кредит". Щось там таке наче є. Тільки от виникає інша проблема, а чи може ФОП надавати кредити? Продавати з відстрочкою оплати - мабуть так. А кредити - мабуть ні, якщо він не зареєстрований як фінансова установа. Напевне, потрібно і це питання вивчити)
  8. Якщо можна, посилання на сторінку Податкової де про таке йдеться, тобто на цю розгорнуту відповідь. Тому, що я читаю саме роз'язсення Податкової на їх сайті, а саме ось це: Ось тут: https://vin.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/546449.html Стосовно того, що краще такий чек зробити самостійно, з Вами погоджуюсь. Так чи інакше кошти надійдуть Вам на рахунок, якщо дана операція була проведена офіційно. Тому, не бачу проблем на всі суми які надходять на рахунок ФОП робити чеки. Все що нас обмежує по сумам - це ліміти, але не чеки. Але, все ж таки, хотілось дізнатись правду) Саме з сайту Податкової. Дякую!
  9. І ще питання: яка наразі актуальна версія? Скачав 10.01.2022, відео на Ютюб теж датоване цієї датою. Але на відео інтерфейс дещо відрізняється від того, який я бачу у себе. Дякую!
  10. Стосовно НП, у Чекбокс є своя інтеграція: Можливо це спростить питання формування чеків з наложок?
  11. а НП все має) навіть є стоя платіжна система. тому, з НП простіше
  12. У своєму попередньому дописі я мав саме цю відповідь, цю частину) На це і буду поки спиратись у своїх діях))
  13. Так, варіант має бути. А там хто як хоче. Це вже буде його власна відповідальність, у т.ч. через незнання Закону. А може, тому що йому так потрібно))
  14. Є цікаве питання щодо таких методів оплати, де гроші приходять на рахунок не під час сплати Замовлення, а після його отримання Клієнтом. Наприклад була попередня оплата з резервуванням грошей на рахунках Банку, а самі кошти надходять Продавцю тільки після підтвердження отримання посилки. Те саме Пром оплата... Що з цим робити? Можливо, це схожа історія з наложками, тільки гроші йдуть не через НоваПей, а від Клієнта напряму... але не одразу.
  15. Згоден. Тому, що НП сама видає чеки, у т.ч. онлайн. І клієнт, по факту, сплачує за товар саме НП, а не Продавцю. Продавець отримує тільки компенсацію, з вичетом коміссії НоваПей, на свій рахунок... Тому, платіжних операцій між Покупцем та Продавцем немає. Те саме стосується історії, коли клієнт (фіз чи юр особа) сплачують за реквизитами ФОП (на рахунок). Такі операції не фіскалізуються. Це як оплата через відділеня банку, коли клієнт отримує повноцінну квитанцію з банку про сплату коштів.
  16. Мені теж так здалось. Вже скачав, зара його і поставимо)
  17. Хто буде скачувати, а потім користуватись, прохання, напишіть свої враження, з чим стикались і т.і. Може порівняння модулей, чкий чим кращий. NaZZZaR Дякую)))
  18. Ось модуль від самого Чекбоксу для 1+, 2,3 та 3,0: https://wiki.checkbox.ua/uk/integration/opencart Навіть два. Один з яких від пана NaZZZaR Тобто, сам Чекбокс зі свого ресурсу рекомендує використовувати саме модуль NaZZZaR
  19. Все альты в рамках товара (на всех картинках товара) должны отличаться, желательно без коммерческих запросов (купить, дёшево), но при этом максимально соответствовать контенту картинки (т.к. ИИ будет сравнивать содержимое картинки и альт). Если на фото будет груша, а в альте трактор, то хорошего рейтинга у картинки не будет. +не забывайте про название картинки. оно должно быть создано почти по алгоритму ЧПУ

×
×
  • Створити...

Important Information

На нашому сайті використовуються файли cookie і відбувається обробка деяких персональних даних користувачів, щоб поліпшити користувальницький інтерфейс. Щоб дізнатися для чого і які персональні дані ми обробляємо перейдіть за посиланням . Якщо Ви натиснете «Я даю згоду», це означає, що Ви розумієте і приймаєте всі умови, зазначені в цьому Повідомленні про конфіденційність.